Teške izjave Vučića o Jeremiću: Razmaženi vojnik i „samo da odnesem tetki lek“

vučić-eu
Foto: Tanjug

Znali smo da neće biti „predsednik sveta“ jer ga velike sile ne žele, zbog prevrtljive politike

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu danas i sa Zapada priznaju da je ombudsman Saša Janković politikant, kao što je i on sam govorio.

– Kad sam ja govorio pre godinu i po dana da je reč o političaru i politikantu, mnogi sa Zapada su mi govorili da nije tako. E sad i oni kažu da sam bio upravu – rekao je Vučić upitan kako komentariše to što je ombudsman saslušanje Vuka Jeremića ocenio kao politizaciju.

Govoreći o samom saslušanju bivšeg šefa diplomatije Vuka Jeremića, u predmetu vezanom za okolnosti smrti dvojice gardista na Topčideru, Vučić je to nazvao ružnim predstavama, koje bi, kaže, nazvao i cirkuskom predstavom, da nije tužna i teška stvar za roditelje stradalih gardista.

– Najsmešnije mi je bilo kada su rekli da je to prvi dan pošto se Jeremić vratio u zmelju, a 24 sata kasnije kaže da je ovde sve vreme i što ga nisu pozvali šest meseci. Pa jesi li ovde prvi dan ili svaki dan. Jesi li muzičar ili nisi. Jesam mužičar, ne nisam, nego sam išao tetki da odnesem lek. Čekajte – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je rekao da je poznato da je Jeremić bio razmažen vojnik, koji je kod (bivšeg predsednika Borisa) Tadića morao da ide svaki dan i upitao kako je običan redov mogao da dobije takvu informaciju pre načelnika Generalštaba.

 

– I na kraju jesi li rekao da su neki došli da te hapse. Što nisi govorio istinu. Niko nije došao da hapsi, sve je to cirkuska predstava, kao mi smo heroji, držimo se zajedno. Držite se zajedno. Naše je da vas pitamo – rekao je Vučić.

jeremic
Foto: Tanjug/AP

On je dodao da je znao da će Jeremić da kaže da je za sve kriv Miodrag Rakić, te da će sada, kad je preminuo Aleksandar Nikitović, “ovi drugi” da se pozivaju na premijerovog Nikitovića dok je bio živ.

To tako ide u Srbiji, ali to govori o tim ljudima, dodao je Vučić.

Ne vidi ništa sporno u tome što je Jeremiću sada stigao poziv za saslušanje, i dodaje da bi, da je takav poziv usledio pre četiri meseca, verovatno bio optužen da je Jeremiću ukinuo mogućnost, kako je “Jeremić sebe zamišljao”, da bude predsednik sveta.

– Iako smo znali da od toga nema ništa jer ga niko od velikih sila nije hteo zbog prevrtljive politke – rekao je Vučić.

– Da smo to tada uradili, rekli biste da namerno nismo hteli da pomognemo, što nije tačno – rekao je Vučić i primetio da je “problem” što u Srbiji ne treba da se priča o radu i poslu, nego o nečemu ružnom, raznim cirkusko-pokitičkim kerefekama.

 

– Završtio sam o tom pitanju. Voleo bih da govorim o beogradu na vodi, o ekonomskim planovima, dolazi nam Lavrov, idem u Brisel, da vidimo prekosutra da li ćemo da nam otvoriti jedno, dva ili tri poglavlja i vidmo dalje šta ćemo i kako ćemo – rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close