Teror na Svetog Nikolu: Evropa se zbog Ankare, Ciriha i Berlina u par sati pretvorila u kontinent straha!

evropa-strah-svnikola
Foto: Tanjug/AP

U razmaku od dva sata, ubijeno je desetoro ljudi i bar 53 povređeno

Na današnji dan, kada pravoslavci slave Svetog Nikolu, širom Evrope, u razmaku od dva sata, dogodili su se brojni teroristički akti. Ubijen je ruski ambasador u Ankari, tokom pucnjave u Cirihu povređene su tri osobe, a u Berlinu je vozač kamiona uleteo na novogosišnji market prepun ljudi.

Muškarac koji je ubio ruskog ambasadora Andreja Karlova tokom izložbe u Ankari je turski policajac Mert Altintas (22). On je, navodno i član Al-Nusre, organizacije koju je Turska stavila na listu terorističkih.

Pre nego što je otvorio vatru povikao je: “Mi ginemo u Alepu, a vi ćete ovde!” i počeo da puca. U Karlova je ispalio pet hitaca pre nego što je ambasador održao govor na izložbi “Rusija očima Turaka”.

Potom su tri osobe ranjene u pucnjavi u islamskom centru u središtu Ciriha. Osumnjičeni je u bekstvu nakon incidenta kod glavnog železničke stanice u švajcarskoj finansijskoj metropoli.

berlin-nica
Foto: Tanjug/AP

U Berlinu kamion se zaleteo u novogodišnju pijacu. Za sada, broj poginulih je devet, povređenih 50, navela je vatrogasna služba.

tan2016
Foto: Tanjug/AP

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, policija je uhapsila vozača kamiona koji je sejao smrt.

tan2016
Foto: Tanjug/AP

Portparol policije je rekao nemačkim medijima da se za sada incident tretira kao teroristički akt.

 

(Telegraf.rs / Agencije)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close