RUSIJA UPZORAVA TURSKU: Ruski razarač pucao na turski brod (VIDEO)

RAZARAČ
Foto: printscreen YouTube

Posada ruskog razarača „Smetlivi“ bila je primorana da koristi vatreno oružje da bi sprečila sudar sa turskim ribarskim brodom

Posada ruskog razarača „Smetljivi“ bila je primorana da koristi vatreno oružje da bi sprečila sudar sa turskim ribarskim brodom, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo navodi da se incident dogodio danas i da je „posada ruskog broda ‘Smetlivi’ sprečila sudar sa turskim brodom 22 kilometara od grčkog ostrva Limnos u severnom delu Egejskog mora“, javili su ruski mediji.

Tass navodi da je rusko Ministarstvo pozvalo turskog vojnog atašea zbog ovog incidenta.

Kako navodi rusko ministarstvo odbrane i pored upozorenja turski brod je prišao na svega 600 metara. Posada ruskog razarača SK „Smetljivi“ tada je otvorila vatruu pravcu turskog broda koji je promenio kurs na oko 540 metara od razarača.

RUSIJA UPOZORILA TURSKU NA MOGUĆE POSLEDICE AKCIJE

Turski vojni diplomata upozoren je danas na moguće pogubne posledice nerazumnih akcija zvanične Ankare prema ruskom vojnom kontingentu koji je izvodio zadatke u borbi sa međunarodnim terorizmom u Siriji, saopšteno je u ruskom Ministarstvu odbrane.

Vojni i vojno-pomorski ataše pri Ambasadi Turske u Moskvi kontraadmiral Ahmet Guneš bio je hitno pozvan u Ministarstvo odbrane radi razgovora sa zamenikom ministra odbrane Anatolijem Antonovom, saopštila je pres-služba vojnog resora Rusije, prenosi Sputnjik.

„Između ostalog, bila je saopštena duboka zabrinutost još jednom u nizu provokacijom turske strane prema ruskom patrolnom brodu ‘Smetlivi’ u Egejskom moru, koji je radi upozorenja na sudar sa turskim brodom ‘Gečiciler Balik Čilik’ bio prinuđen da otvori vatru iz lakog naoružanja na rastojanju koje garantuje nepogađanje turskog broda“, dodali su u Ministarstvu odbrane.

„Kontraadmiral Ahmet Guneš obećao je da će odmah upoznati Ankaru sa ruskim stavom“, dodaje se u saopštenju.

(novosti.rs)