RASULO U DEMOKRATSKOJ STRANCI: Borko Stefanović napustio DS!?

borko
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Narodni poslanik Borislav Stefanović napustio je Demokratsku stranku. On je rekao i da neće vratiti poslanički mandat Demokratskoj stranci, kao i da će sada formirati pokret „Levica Srbije – Borko Stefanović“

Narodni poslanik Borko Stefanović, napustio je Demokratsku stranku, gde je bio jedan od potpredsednika. On je danas saopštio ovu odluku, nakon višednevnih spekulacija da li će ostati u stranci.

– Danas sam podneo ostavku na mesto potpredsednika Demokratske stranke i na članstvo u stranci – rekao je Stefanović za B92.

On je rekao i da neće vratiti poslanički mandat Demokratskoj stranci, kao i da će sada formirati pokret “Levica Srbije – Borko Stefanović”.

Stefanović je ranije smenjen sa mesta Šefa poslaničke grupe DS u Skupštini Srbije, što je nagoveštavalo da će se odlučiti na ovaj korak, i da će na pustiti DS.

On je takođe ranije napisao i svoj politički program, sa idejama levice, po ugledu na grčku Sirizu.

– Uvek sam se zalagao za leve ideje i to nije ništa novo. Nikog ne kopiram, niti smatram da je ono što je dobro za grčki narod automatski dobro i za naš. Zalažem se za promene programa i ponude građanima, pa čak i promene ideološkog usmerenja stranke – rekao je bivši funkcioner DS-a.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)