Pobeda! Ivana Španović osvojila Dijamantsku ligu!

foto: Reuters

Neverovatna srpska atletičarka skokom u poslednjoj, šestoj seriji nadmašila rivalke i postigla još jedan sjajan uspeh!

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović odbranila je trofej Dijamantske lige!

Ona je na poslednjem mitingu sezone, u Briselu, skokom od 6.70 metara u poslednjoj seriji zauzela prvo mesto i napravila još jedan izuzetan rezultat.

Ivana u Dijamanstkoj ligi nije puno skakala ove godine, ali je zbog promene pravila bila u prilici da se okiti glavnom nagradom – i uspela je naša heroina!

Iako je srpska takmičarka propustila nekoliko mitinga Dijamatske lige ove godine, zbog promene pravila koji su na snazi od ove sezone, ipak je dobila priliku da skače za odbranu titule.

Skokom od 6.62 u trećoj seriji ušla je među tri (prva je u tom trenutku bila Britanka Judžin sa skokom 6.65) i tu se zadržala naredne dve serije, a onda je pala na četvrto mesto zbog prestupa u pretposlednjem skoku, ali i zbog dobrih skokova konkurentkinja.

Našla se Ivana tada u komplikovanoj situaciji, imala je samo još jedan skok da nadmaši rivalke, uzbuđenje je bilo na vrhuncu, ali Srpkinja je bila hladna kao led. Dobar zalet, maksimalna koncentracija i odraz do trijumfa koji je stigao kao melem na ranu nakon istorijskog peha na Svetskom prvenstvu gde joj je praktično ukradena pobeda zbog neadekvatno pripremljene opreme.

Španovićeva zbog povreda nije učestvovala na mitinzima Lige u Judžinu i Oslu, već samo u Lozani gde je pobedila i u Londonu gde je zauzela drugo mesto.

Ivana je do sada odnela 11 pobeda na mitinzima Dijamantske Lige, a prošle godine bila je pobednica u ukupnom plasmanu. Ovo je Španovićevoj prvi put da takmiči na čuvenom mitingu Memorial Van Dame i stadionu u Briselu.

Još jedno veliko bravo za neponovljivu Ivanu!

skok
foto-ilustracija: AP

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close