„NE DIRAJTE TU DECU“– Krupni istetovirani Hrvat spasao vaterpoliste od huligana u Zagrebu

tattoo
Foto: Pixabay.com

“Navijače zagrebačkog Dinama od naših igrača odvojio je njihov sunarodnik, izvinio im se i rekao da oni nisu takvi. Svaki napad je za osudu, a pogotovo na decu, mnogo slabiju od samih napadača”, ispričao je za „Blic“ Zoran Bratuša, trener i koordinator mladih vaterpolo ekipe Partizana.

Naime, čak 15 pristalica zagrebačkog Dinama nasrnulo je prekjuče u Zagrebu na petoricu vaterpolista starih svega 15 godina.

– Nisam bio prisutan, ali sam bio u policiji dok su dečaci davali izjave i svi su dali identične. Ne znam odakle se pojavilo toliko dezinformacija i sa kojim ciljem, ali ti huligani, od kojih su neki imali obeležja navijačke grupe “Bed Blu Bojs”, nisu imali nikakve šipke i oružje, već samo baklje. Njima nisu pržili vaterpoliste već su ih samo zastrašivali. Posle pet minuta došao je jedan krupniji, istetovirani Hrvat i rekao im “Sklanjajte se, ne dirajte tu decu”, i poveo naše klince sa sobom. Izvinio im se u ime svih Hrvata i rekao da oni (Hrvati) nisu takvi – objašnjava Bratuša da nije sve tako crno kao što se pisalo.

Bratuša otkriva i da su mu u policiji rekli da je sve snimljeno tako da dileme nema, a napadači će uskoro biti privedeni.

– Bilo je petorica vaterpolista, trojica su pobegla na vreme, jedan je od udarca nogom zaradio prelom, a drugi je bio samo malo ugruvan. Jednostavno, naša deca našla su se na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, a jedan je na majici imao grb Partizana što mu je rečeno da ne treba da nosi. Poenta je da se isto ovo moglo desiti i u Beogradu da su navijači Crvene zvezde videli Partizanovu majicu – siguran je Bratuša.

bratusa-tan
Foto: D. Kujundžić / Tanjug

Obojica povređenih vaterpolista igrali su dan posle napada utakmicu na turniru “Mali medo”, a beogradski tim zauzeo je drugo mesto.

– Taj turnir postoji 29 godina, mi redovno učestvujemo i nikada nije bilo problema. Sve ostalo, sem ovog napada, bilo je perfektno i ljudi tamo su takođe zgroženi, kao i mi. Ispašće da nešto krije, ali nemam razloga za to, samo pričam istinu i ne znam odakle i sa kojim cilje su potekle dezinformacije. Uostalom, sve će se videti na snimku.Deca žele da se stavi tačka na ovu priču i da se ne koristi u dnevno-politčke svrhe, a treba više pisati o njima kao sportistima jer su budućnost našeg sporta – zaključuje Bratuša.

(blic.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close