MIGRANTI DONELI OPASNU BOLEST: Od tog oboljenja umrli su mnogi Srbi!

azilanti-migranti-izbeglice
Foto: Tanjug

– Svi centri imaju prostoriju za izolaciju i imamo puno preparata kojima se to tretira – rekao je Mišković iz Komesarijata za izbeglice

U tranzitno-prihvatnim centrima, između ostalih i u Preševu, kod migranata su registrovane telesne vaši koje prenose pegavi tifus, potvrdeno je iz Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanovic Batut“, ali je njima pružena potrebna pomoć i razloga za strah nema.

Oko 1.000 migranata trenutno boravi u prihvatnom centru u Krnjači, a kod više desetina njih je konstatovana pojava telesne vaši.

U Krnjači, ali i u prihvatnim centrima u Preševu, Subotici i Šidu, migranti su izolovani i pružena im je adekvatna zdravstvena nega.

Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice kaže da je situacija pod kontrolom.

– Preduzeli smo sve potrebne preventivne i protivepidemijske mere, kako bismo suzbili pojavu telesnih vaši i dalje širenje. Svi centri imaju prostoriju za izolaciju i imamo puno preparata kojima se to tretira – rekao je Mišković.

Naglasio je da se ne govori o bolesti već o vašima, i da je to znak da nema mesta panici.

vaske
Foto: Pixabay.com

– Sve ovo što smo uradili je znak da nema mesta panici, da je situacija pod kontrolom. Epidemolozi i lekari su non-stop u centrima i činimo sve da situacija bude pod kontrolom – rekao je Mišković, prenosi RTS.

Objašnjava da se migrantima, nakon preventivnog i protivepidemijskog tretiranja, daje čista garderoba.

On je pozvao sve ljude, kompanije i organizacije, koje su u mogućnosti, da doniraju toplu odeću i obuću za predstojeće zimske dane.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close