„Mađari će morati da pucaju ako zatvore granice“ izjavio Milanović

Milanović-Madjari

Premijer Hrvatske Zoran Milanović danas je u Dubrovniku izjavio da će Mađari, ukoliko zatvore granice, morati da pucaju po ljudima da ih odvrate od prelaska

DUBROVNIK – Premijer Hrvatske Zoran Milanović danas je u Dubrovniku izjavio da će Mađari, ukoliko zatvore granice, morati da pucaju po ljudima da ih odvrate od prelaska.

Milanović je rekao da se ne boji da će doći do potpunog zatvaranja mađarske granice bez obzira na to što Mađari već u neđelju dovršavaju ogradu prema Hrvatskoj, dodajući kako će izbeglice taj snop bodljikave žice „zubima pojesti“, prenosi Dnevnik.hr.

Milanović je rekao kako priču o žičanoj ogradi slušaju već dve nedelje i istakao da to nije ograda već bodljikava žica.

“To nije ograda, to je bodljikava žica. Problem se mora rešiti u Turskoj i Grčkoj. Neko je govorio o tome da bi trebalo poslati vojsku na mađarsku granicu s Hrvatskom i Srbijom, pa neka pošalju brodove u Grčku“, rekao je Milanović.

Milanović je, takođe, demantovao informaciju kako je na Prevlaku poslato 160 pripadnika specijalne policije, ustvrdivši da “HDZ širi paniku“, ali i dodao kako je Crnogorcima poslata poruka da na tu granicu ne šalju ljude.

“Ovo je naša kuća i otvorićemo ona vrata koja mi odlučimo. Zasad su otvorena ona na severu, ali ću štititi hrvatske interese i gledamo bar korak napred“, rekao je on, naglasivši da se problem sa izbeglicama može rešiti u Grčkoj i da je o tome razgovarao s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Dejvidom Kameronom.

Na pitanje novinara šta će Hrvatska učiniti ako Mađarska zaista zatvori državnu granicu ogradom, Milanović je odgovorio kako će ljudi “zubima pojesti taj snop bodljikave žice“.

(novosti.rs)