KLINTONOVI GURAJU KOSOVO U UN! Rusi upozoravaju na PAKLENI PLAN AMERIKANACA!

hilari-klinton
Foto:Reuters

Albanski lobisti na čelu sa Fondacijom „Klinton“ predložiće UN rezoluciju kojom bi Kosovo dobilo status države posmatrača po uzoru na Palestinu. Tako izbegavaju raspravu u Savetu bezbednosti i veto Rusije i Kine

Zloglasni bivši predsednik i državna sekretarka SAD Bil i Hilari Klinton guraju lažnu državu Kosovo u Ujedinjenje nacije!

Albanski lobisti na čelu sa Fondacijom „Klinton“, naime, spremaju rezoluciju kojom će od Ujedinjenih nacija tražiti da Kosovo dobije status države posmatrača po uzoru na Palestinu. Na taj način šiptarski lobi i Klintonovi žele da izbegnu raspravu u Savetu bezbednosti, gde ih čeka veto Rusije i Kine!

Diktat velikih sila

Pisanje nove „kosovske rezolucije“ predstavlja odgovor Albanaca na unutrašnji dijalog o Kosovu koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić.

Ako bi Priština pomoću SAD uspela da ovo ostvari pre završetka pregovora u Briselu, dijalog Beograda i Prištine bi izašao iz statusno neutralnog formata. Klintonovima se žuri da što pre realizuju plan i zbog Turske, odnosno podrške Istanbula projektu „velike Albanije“, jer Vašington neće promene granica na Balkanu. Ovome u prilog ide i najava Hašima Tačija da u pregovore u Briselu treba ubaciti i SAD, navodi „Sputnjik“.

Komentarišući ove navode, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je Srbija protiv bilo kakvog formalizovanja prisustva samoproglašenog Kosova u UN.

– To bi bio diktat sile suprotan intencijama kojima je pokrenut dijalog

Beograda i Prištine. Veći deo svetske populacije ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, neke od stalnih članica Saveta bezbednosti UN su na tom stanovištu, a na kraju i Srbija ne priznaje, niti će ikada priznati pokušaj secesije južne pokrajine. Bilo kakav inženjering na međunarodnom planu s ciljem da se protivnici nezavisnosti Kosova dovedu pred svršen čin bio bi udarac za međunarodne odnose i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine – upozorava Đurić.

Nezamisliv scenario

Lider SDP Oliver Ivanović uveren je da će albanski lobisti nastaviti promociju nezavisnosti Kosova.

– Ne mogu popraviti ekonomsko stanje, niti mogu da se izbore sa kriminalom i korupcijom, pa im ulazak u UN može služiti kao pokriće za neuspehe. Teoretski, moguće je da ovo ostvare ako u Skupštini UN obezbede dve trećine glasova. Praktično, međutim, nezamislivo je da to prođe Savet bezbednosti zbog Rusije i Kine. Većina zemalja priznala je Kosovo na brzinu i pod pritiskom SAD – zaključuje Ivanović.

Pritisak za ustupke Prištini

Ovoj inicijativi trebalo bi da prethodi ozbiljna diplomatska borba. Ukoliko više od dve trećine država sveta prizna Kosovo kao državu, to bi bio poraz za Srbiju i dodatni pritisak za ustupke Prištini – ističe Stefan Surlić (FPN).

Udarac za međunarodne odnose
Inženjering na međunarodnom planu s ciljem da se protivnici nezavisnosti Kosova dovedu pred svršen čin bio bi udarac za međunarodne odnose
Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM

(Informer.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close