Evo kako je VUČIĆ ostvario dečački san: Pročitajte PREMIJEROV SASTAV IZ IV-5 RAZREDA osnovne škole

aca v
Foto: Tanjug, arhiva

Pre tačno 38 godina, Aleksandar Vučić, tada devetogodišnji učenik IV-5 OŠ „Branko Radičević“ uradio je sastav na temu „Tebi Republiko“.

U tom sastavu današnji premijer Srbije piše da on „uči i trudi se da bi i sam jednog dana svojoj zemlji poklonio tunele, kuće i hidroelektrane“

Premijer Aleksandar Vučić pohađao je OŠ “Branko Radičević” na Novom Beogradu u Bloku 45. On je 1979. godine išao u četvrti razred i bio odeljenje IV/5, baš u vreme kada je 36 godina posle ključne sednice AVNOJ-a u Jajcu, 29. novembra, stvorena Jugoslavija. Povodom Dana Republike, Vučić je napisao pismo svojoj tadašnjoj domovini – Jugoslaviji, a sada, 38 godina kasnije ovo pismo ima poseban značaj, ali i posebnu težinu… i za samog premijera Srbije, ali i za njegovu domovinu – Srbiju.

Tada devetogodišnji školarac Aleksandar, piše kako svojoj zemlji povodom njenog rođendana poklanja buket crvenih ruža pun mira, radosti, sreće i najlepše slobode. Zahvalan je svojoj zemlji što je u tom trenutku, 36 godina ranije u Jajcu izborila temelje moderne države.

Osvrće se na sve ljude koji su takođe zahvalni na tome, a posebno ističe da on “uči i trudi se da bi i sam jednog dana svojoj zemlji poklonio tunele, kuće i hidroelektrane”.

Fotografija njegovog pisma-sastava pojavila se na Fejsbuku, u grupi “OŠ Branko Radičević”, a postavio je neko od njegovih prijatelja iz odeljenja.

Reč je o generaciji 1970.

Ovo je njegov sastav:

đački san
Foto: Facebook/OŠ “BRANKO RADIČEVIĆ”- BLOK 45, NOVI BEOGRAD

Na osnovu pisma devetogodišnjeg dečaka zaključuje se da je bio izuzetno ambiciozan i da je znao da želi da unapredi svoju zemlju, da stvara i gradi, što danas i čini. Pored brojnih obnovljenih i novih fabrika, izgradio je i auto-put, ali i nekoliko tunela, pa ako je suditi po tim rezultatima Aleksandar Vučić je ostvario svoj dečački san.

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close