Džudistu terete za pokušaj UBISTVA,REKETIRANJE I IZNUDU!?

Panajotovic
ilustracija/novosti.rs

Priveden džudista i ultimat fajter Dušan Panajotović zato što je marta ove godine ranio Sanjina Štilića. Više puta privođen zbog sumnje da je iznuđivao novac, pretio i reketirao

POZNATI džudista i ultimat fajter Dušan Panajotović (37) uhapšen je danas pod sumnjom da je počinio krivično delo pokušaj ubistva. On se tereti da je marta ove godine pištoljem teško povredio Valjevca Sanjina Štilića (24), na parkingu ispred nekoliko prestoničkih lokala u Bulevaru vojvode Bojovića 30.

U saopštenju policije se navodi da su se rano ujutru sukobile dve grupe mladića i da je došlo do opšte tuče. Deblji kraj su izvukli Valjevac i njegov prijatelj. Tokom fizičkog razračunavanja, u jednom trenutku, kako tvrdi policija, Panajotović je izvukao pištolj i zapucao. Štilić je, pogođen u stomak, pao na beton.

Odmah je prevezen u Urgentni centar, gde je operisan i gde je konstatovano da su mu nanete teške telesne povrede. Panajotović je pobegao sa lica mesta i krio se sve do juče, kada je lociran i uhapšen u Beogradu. Sa krivičnom prijavom za pokušaj teškog ubistva danas će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Panajotović je stari znanac beogradske policije. Nekoliko puta je privođen zbog sumnje da je počinio više krivičnih dela, pored ostalog i za iznude, pretnje i reketiranje.

Hapšen je i septembra 2010. godine u akciji Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i operativaca PU Beograd zbog sumnje na iznudu “tešku” 50.000 evra. Policija je Panajotovića tada označila kao nekog ko drži pod kontrolom poslove obezbeđenja lokala u Beogradu, za koje se vezuje reketiranje, ali i trgovina narkoticima. Vlasnik je agencije za obezbeđenje “Beli lavovi”.

Januara 2009. godine, još neidentifikovani napadači, pucali su na njega u blizini stadiona Čukaričkog u Beogradu. Prošao je bez povreda, a samo dva meseca kasnije uhapšen je zbog premlaćivanja vlasnika auto-otpada “Stavra” .

(novosti.rs)