Donald Tramp izrazito oštar u svojim stavovima: Kosovo treba da formira vojsku!

donald-tramp
Foto: Tanjug/AP

Kosovo treba da formira vojsku, a očekuje se i da Srbija prizna ovu državu

Politika SAD prema Kosovu ostaje ista sa dolaskom Trampa na vlast.

U delu dokumenta od 56 strana američke odbrambene reforme, Kljan Kosova navodi da je novi ministar odbrane SAD Džejms Matis napisao da Kosovo treba da formira svoju vojsku, i da se veruje da će Srbija priznati Kosovo pre nego što obe zemlje uđu u EU, piše RTK.

– Kosovo je primer koji pokazuje šta se može desiti kada međuanarodna zajednica predvođena SAD radi na zaštiti vrednosti i svojih interesa. Uopšteno gledano, biće predloženo smanjenje broja trupa u skladu sa situacijom na terenu, ali za sada Kfor je odlučan da osigura bezbednost u regionu. Pre nego što se smanji broj američkih vojnika na Kosovu, Bezbednosne snage Kosova treba da dobiju mandat za unutrašnju sigurnost i teritorijalnu zaštitu, za šta su neophodne ustavne promene, uz podršku skupštine – napisao je Matis, a preneo Danas.rs.

On je pohvalio napore EU u odnosima prema Kosovu i Srbiji, dodajući da se očekuje da Srbija prizna Kosovo pre članstva u Uniji.

– Uloga EU je ključna za ekonomski i politički razvoj Kosova i dalje učešće treba podržati. Uloga EU je veoma važna u pokušajima normalizacije odnosa između Kosova i Srbije putem dijaloga. Dijalog omogućava dvema zemljama da napreduju na putu ka EU, a s tim u vezi da Srbija prizna Kosovo pre procesa članstva – piše u dokumentu koji citira Kljan Kosova.

 

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs)

1 komentar na Donald Tramp izrazito oštar u svojim stavovima: Kosovo treba da formira vojsku!

  1. Ово је део рада неоконса у позадини, како би му сломили кичму – Трампу! Недавно су у склопу напора које је скицирао још увек живахни Бжежински известили о размештају кинеских ракета уз руску границу. Клин измећу Кине и Русије треба што пре убацити. Сада треба да верујемо трећеразредном чиновнику а не оно што је рекао Обраду Кесићу шеф Трамповог кабинета. а Данас наравно радо не чује шефа кабинета него оно што други говорејезиком који је ДАНАС-у тако драг!

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close