Đoković odmah počeo sa treninzima u Monte Karlu: Razgovori i sa Vajdom!

nole-vajda
Foto: Arhiva VN

Imaz ostaje, ali će biti u drugom planu. Pojačanje u stručnom štabu zavisiće od rasporeda

POSTALO je lakše čitati Novakove forhende i bekhende, nego njegove naredne poteze u karijeri. Jedino izvesno u budućnosti srpskog tenisera je to da više neće sarađivati sa Borisom Bekerom. I da želi da se vrati u najbolju formu, jer je već počeo da trenira u Monte Karlu za prvi turnir u 2017, koji počinje 2. januara u Dohi.

Posle nekoliko dana predaha u Beogradu od naporne sezone, drugi reket planete se vratio u svoj dom i na obližnjim terenima krenuo da udara lopticu. Ostali igrači uglavnom su se razbežali po tropskim destinacijama, ali Đoković ima mnogo važnija posla sa svojim timom.

Srpski as će uskoro obaviti razgovore i sa Marijanom Vajdom. Najhitnije pitanje je raspored za sledeću sezonu, na osnovu koga će doneti odluku o eventualnom pojačanju u stručnom štabu posle odlaska Bekera. To će, pre svega, zavisiti od ciljeva koji se postave i broja turnira u 2017.

Osnovna pitanja su da li će prioriteti od sada biti samo grend slemovi i mastersi, ili će naš teniser igrati i na manjim turnirima, kao i u Dejvis kupu. Od toga koliko je zgusnut raspored, donosiće se i naredne odluke vezane za članove stručnog štaba.

Izvesno je da će Pepe Imaz sigurno nastaviti da radi sa Đokovićem, ali će biti u drugom planu. Dolazak Španca na turnire u Parizu u Londonu izazvao je mnogo polemika i „guru“ je čak označen kao direktan krivac za pad. Ipak, lajf-kouč je već tri godine član tima, a Novak je izabrao loš trenutak da ga gurne u javnost.

Koliko je loša odluka to što je Imaz u timu, ostaje da se vidi. Mnogi su odmahivali rukom i na dijete doktora Četojevića, odnosno na dolazak Bekera koji prethodno nije imao ozbiljnu trenersku ulogu. A ispostavilo se da je Đoković vukao prave poteze.

Kao što je sada, izgleda, shvatio da mora mnogo jače da trenira, pa se već latio reketa i kuje planove za povratak u šampionsku formu.

UČINAK U TRI GODINE
15 TITULA
6 GREND SLEMOVA
2 ZAVRŠNA MASTERSA
14 MASTERSA
123 NEDELjE BROJ 1

 

(novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close