Bombaš samoubica u Ankari, 86 mrtvih

Ankara

U snažnim eksplozijama bombe u samom centru Ankare stradalo je najmanje 86 ljudi, saopštio je najnoviji bilans terorističkog napada turski ministar zdravlja.

On je naveo da je najmanje 186 osoba povređeno u eksplozijama i da se 28 njih nalazi na intenzivnoj nezi..

Lokalni mediji javljaju da su se eksplozije dogodile na raskrsnici u blizini železničke stanice. Turski zvaničnici smatraju da je reč o terorističkom napadu, a istraga za sada pokazuje da je reč o bombašu samoubici.

Reporter agencije Rojters sa lica mesta navodi da više od 20 beživotnih tela leži prekriveno zastavama i transparentima.

Predstavnici turske vlade ocenili su kao teroristički akt eksploziju u Ankari, a istražni tim smatra da je za eksploziju odgovoran bombaš samoubica.

Ankara 2

Turski premijer Ahmet Davutoglu održaće tim povodom sastanak sa šefovima bezbednosnih snaga, saopštio je kabinet premijera.

Državna agencija Anadolija saopštila je ranije da je reč o bombašu samoubici, ali nije jasno navela izvor te informacije.

Eksplozije su se dogodile tokom „Marša mira“ – protesta protiv sukoba države sa kurdskim militantima na jugoistoku Turske.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan snažno je osudio dvostruki bombaški napad u Ankari ističući da su meta napada bili jedinstvo države i njen mir.

Erdogan je pozvao na „solidarnost i odlučnost kao najvažniji odgovor na teror“, navodi se u saopštenju kancelarije predsednika.

(b92.net)