Bezobrazluk Haradinaja posle oslobađanja: Sada sam više nego ikada ubeđen da nije bilo uzalud ono što sam radio

ramus-haradinaj
Foto: Tanjug

Na današnjoj sednici veća suda u Kolmaru odlučeno je da Haradinaj bude pušten iz pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj zahvalio je građanima na podršci koju je dobijao prethodnih dana i dodao da je više nego ikada ubeđen da nije bilo uzalud raditi za svoju zemlju.

Dragi građani, prethodnih dana vaši glasovi i dostojanstvo sa svih krajeva sveta, učinili su me ponosnim. Sada sam više nego ikada ubeđen da nije bilo uzalud raditi za svoju zemlju – naveo je Haradinaj na Fejsbuku.

Na današnjoj sednici veća suda u Kolmaru odlučeno je da Haradinaj bude pušten iz pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje.

Francuski sud u Kolmaru je Haradinaja pustio uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi.

Srbija je pre dva dana poslala Francuskoj zahtev za izručenje Haradinaja, a danas je prosledila i dopunu zahteva sa pratećom dokumentacijom i novim dokazima.

Srbija Haradinaja traži za zločine nad civilnim stanovništvom u toku 1999. godine za koje mu se nije sudilo u Hagu.

Vlada Srbije održaće sutra hitnu sednicu o odluci suda u Francuskoj da bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja pusti da na slobodi čeka na odluku na zahtev Srbije za njegovo izručenje.

 

(Vesti-info.rs/Telegraf.rs/Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close