BEOGRAD,NOĆ SAMOUBISTVA:Muškarac se razneo bombom u Požeškoj, policajac se ubio na „Zmajevoj“ pumpi

Hronika

Kod okretnice u Požeškoj ulici na Banovom brdu G.I.(42) razneo se bombom u parku. U isto vreme kod Zmajeve pumpe službenim pištoljem ubio se N.S.(36)

NA dva različita kraja prestonice gotovo u isto vreme dve osobe su sebi oduzele život. Četrdestdvogodišnji G.I. razneo se ručnom bombom oko 23 časa u parkiću između zgrada u Požeškoj ulici, nedaleko kod okretnice na Banovom brdu. Na Novom Beogradu, kod Zmajeve pumpe, tridestšestogodišnji polcijaca N.S. upucao se u u svom „jugu“.

Prava drama koja se dogodila na Banovom Brdu, mogla je biti fatalna i za slučajne prolaznike. U parku, pored zgrade u Požeškoj 97, sat vremena pre ponoći odjeknula je snažna detonacija. Kako saznajemo od očevidaca, u mračnom parku, nije bilo nikoga, osim muškarca koji je čučao kraj klupa.

– Video sam čoveka, ali se nisam obazirao ko je i šta radi tu, krenuo sam svojim putem – priča nam jedan od stanara obližnje zgrade. – Ubrzo je odjeknula eksplozija, da su nam se prozori na stanu zatresili. Moja supruga je bukvalno skočila od kreveta. Video se dim kraj klupe, a ubrzo smo čuli da neko jauče. Nažalost, ubrzo je prestao.

Beživotno telo muškarca ležalo je tik uz klupu gde su ga prvo i zapazili slučajni prolaznici. Pretpostavlja se da je samoubica ručnu bombu stavio na stomak, a zatim povukao sigurnosni osigurač. Na svu sreću nikoga u tom trenutku nije bilo u blizini.

– Najverovatnije je da je dugo i sedeo u parku, tražeći priliku da ne bude nikog kraj njega – priča jedan od komšija, pokazujući tragove gelera na obližnjem drvetu.

Ubrzo je na lice mesta stigla i ekipa Hitne pomoći, ali za njihovu intervenciju bilo je prekasno. Policija je takođe izašla i osigurala mesto nesreće trakom, a nezvanično pronađen je osigurača sa bombe.

Komšije kažu da po liku nije im bio poznat iz kraja, a daljom istragom utvrdiće se koji su motivi kobnog čina.

UBIO SE POLICAJAC

PRIPADNIK Ministarstva unutrašnjih poslova Nenad S.(36), izvršio je samoubistvo sinoć oko 22.30 časa. Nesreća se dogodila u šumi kod „Zmajeve“ pumpe na Novom Beogradu. Kako nezvanično saznajemo, policajac se usmrtio službenim pištoljem u svom „jugu“. Opetarivci MUP, zbog istrage, više od sat vremena blokirali su deo kvarta u kojem je njihov kolega izvršio samoubistvo. Još nisu poznati razlozi suicida.

(novosti.rs)