Amerikanac ubo nožem u srce košarkaša na Kalemegdanu

Tomo Ćufalić

Tomo Ćulafić (19) iz Beograda, košarkaš kluba Beko, u noći između subote i nedelje, na Kalemegdanu, uboden je nožem u srce, a zbog tog pokušaja ubistva uhapšen je Lukas V. (18) državljanin SAD.

Teško povređeni košarkaš je prebačen u bolnicu, a osumnjičenom za pokušaj ubistva određeno je zadržavanje do 48 sati.

– Moj sin je dobro, a lekari će danas odlučiti da li će ga pustiti kući ili će možda morati na operaciju – kaže za „Blic“ Sreto Ćulafić, otac povređenog mladića.

Prema njegovim rečima Tomo je sa, dvojicom prijatelja, u subotu uveče izašao da bi malo odmorio jer je spremao kolokvijumkna koji treba da izađe u utorak. Bili su na Kalemegdanu, kada su ih presrela grupa mladića iz SAD.

– Pitali su ih gde mogu da nabave marihuanu. Moj sin koji je sportista, ima averziju prema drogama. Rekao je da ne zna i da njih to ne zanima. Tada je počelo koškanje i neko od tih Amerikanaca je izvadio verovatno nož, i mog sana ubo malo ispod srca – priča otac povređenog mladića.

Napadači su pobegli, a povređeni mladić je prevezen u Urgentni centar.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Lukas V. je ubrzo uhapšen i to na aerodromu, kada je pokušao da napusti teritoriju Srbije. U međuvremeno, kao svedoci, izjave su dali i dvojica drugova povređenog Tome Ćulafića, koji su te večeri bili sa njim.

– Moj sin leži na intezivnoj nezi, pa nije mogao da ide da prepozna napadača. Zbog toga su mu u bolnicu doneli pasoš osumnjičenog i na slici je prepoznao napadača – kaže Sreto Ćulafić.

(blic.rs)