Albanke u srcu Srbije: Zahvaljujući njima, seoska domaćinstva se nisu ugasila (VIDEO)

Foto: RTS

– Ako prihvatiš čoveka, moraš da prihvatiš sve što ima, i veru i porodicu. To znači prava ljubav – kaže jedna od njih

Albanske mlade, poslovično dolazeći iz okoline Skadra i Tirane, biraju srpske neženje sa obronka Kopaonika, ali i dalje, od Beograda do Pirota. Iz takvih veza u poslednjih šest godina rodilo se oko 500 brakova, a Albanke ne kriju zadovoljstvo.

Jedna od njih je Mia, po koju je zbog nedostataka žena na selu došao Zoran Jovanović (45) iz Donjeg Stupnja.

– Bio je lep, a lep mi je i dan-danas. Lepo se slažemo. Ali šta znam, ovako mi se sviđao kao momak, a čula sam da dosta devojaka iz Albanije dolaze pa se udaju u Srbiji i da se dobro živi i čula sam da ste baš super, fini ljudi. Ako prihvatiš čoveka, moraš da prihvatiš sve što ima, i veru i porodicu. To znači prava ljubav – zaključuje ona za RTS.

Njen suprug ne krije da se plašio reakcija okoline, ali ga je pojava Mie u potpunosti očarala i uverila ga da mu je sopstvena sreća najvažnija.

Foto: RTS

– Godinu dana sam se mučio sam sa sobom, šta će da mi kaže ko, da li će da mi kaže nešto. Dolazi ona – sandale, šalvare.  Ja 120 kilograma, ona daj bože da je imala 50. Mi smo se tad videli, upoznali, dogovorili – priča Zoran Jovanović.

Da nema zamerku na saživot sa Albankom, najbolje potvrđuje činjenica da je njegovim stopama krenuo i mlađi brat Dragutin koji je za suprugu odabrao Mirjanu.

Jovanovići su tada napravili duplo slavlje, dva venčanja.

Foto: RTS

– Ne radimo mnogo, uglavnom čuvamo decu – navodi Mirjana.

Sličnu sudbinu odabrala je i mlada Flora, koja je došla u familiju Damjanović iz susedne Garevine.

– Drugarica mlađa od mene se udala tu, pa sam rekla: kako može ona da živi tu, mogu i ja – ispričala je nova snajka, dok njen muž Miroslav otkriva da su se pre stupanja u brak videli dva puta.

Interese albanskih mladi uglavnom zastupaju njihovi roditelji, braća, ujaci…

Opština sa reprezentativnim brojem mešovitih brakova između Srba i Albanki je Aleksandrovac. Ovde je u poslednjih 17 godina sklopljeno 25 brakova, iz kojih je rođeno između 30 i 40 dece.

Statistika kaže da razvoda nije bilo.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close