ZGARIŠTA, MRTVI NA SVE STRANE, SVE GORI: Pogledajte dramatične fotke i snimke iz MOSKVE U PLAMENU (VIDEO)

pozar
Foto: Profimedia/ Zuma Press – News

Policija sprovodi istragu kako bi utvrdila uzroke smrti i da li je požar podmetnut. Vatrogasci su pronašli tela 11 ljudi

U moskovskoj fabrici u kojoj je izbio veliki požar, vatrogasci su pronašli tela 11 ljudi, izjavila je portparol Ruskog istražnog komiteta Julija Ivanova za agenciju Tas.

Policija sprovodi istragu kako bi utvrdila uzroke smrti i da li je požar podmetnu, preneo je sajt RT.

Izvori ukazuju na to da je požar možda namerno izazvan kako bi bio prikriven drugi zločin.

 

pozar
Foto: Profimedia/ Zuma Press – News

Istražni organi su potvrdili da je u sinoćnjem požaru uništeno ili oštećeno 3.000 kvadratnih metara postrojenja za šivanje odeće u ulici Strominka na istoku Moskve.

Krivična istraga je pokrenuta kad su vatrogasci, koji su požar stavili pod kontrolu sinoć oko 23 časa, počeli da pronalaze tela žrtava.

Istraga je pokrenuta pod sumnjom na “namerno uništenje ili oštećenje imovine, što je rezultovalo smrću ljudi i drugim teškim posledicama”, izjavila je portparol istražnog komiteta Julija Ivanova.

Policijski izvori su ranije otkrili da žrtve “nisu bile slovenskog porekla”. Njihov identitet još nije utvrđen, ali se na tome radi.

Na zgarištu je pronađeno nekoliko izvora vatre, pa istražni organi sumnjaju da je požar možda namerno podmetnut da bi se prikrio neki zločin, rekao je izvor iz policije.

 


On je dodao da zasad nije poznato da li su žrtve preminule u požaru ili su ubijene ranije. Forenzičari rade na tome da to utvrde.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Close