Žestoki zemljotresi ponovo protresli Italiju: Evakuacija škola,metroa…(VIDEO)

Italija-zemljotres
Foto: Tanjug

Rim — Najmanje četiri jaka zemljotresa, od kojih najjači jačine 5,7 stepeni Rihterove skale, potresli su centralne delove Italije, javila je Ansa.

Zemljotresi su registrovani u protekla dva sata.

Kako se navodi, potresi su se osetili i u Rimu, a „Raša tudej“ prenosi da je evakuisan rimski metro i pojedine škole.

Zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti ili povređenima.
Američka geološka služba saopštila je da je prvi potres magnitude 5,4 stepena pogodio oblast severno od grada Amatričea, a drugi, nešto jači zemljotres magnitude 5,7 stepeni, usledio je oko 50 minuta kasnije.
Posle 10 minuta došlo je i do trećeg potresa, čija je magnituda bila 5,3 stepena. Nakon toga osetio se još jedan zemljotres.

Italijanski premijer Paulo Đentiloni izjavio je da nema poginulih u snažnim zemljotresima koji su pogodili centralnu Italiju.
Đentiloni, koji se nalazi u poseti Nemačkoj, rekao je u Berlinu da je današnji dan bio „težak za Italiju“ i dodao da „srećom nije bilo žrtava“.
Region Amatričea, oko 100 kilometara severno od Rima, pogodio je u avgustu prošle godine razoran zemljotres u kojem je poginulo oko 300 ljudi i izazvana velika materijalna šteta, a brojne stare zgrade su potpuno srušene.
Dva potresa magnituda 5,5 i 6,1 stepen pogodila su 26. oktobra oblasti severno od Amatričea, ali u njima nije bilo žrtava, a još jedan zemljotres magnitude 6,5 stepeni dogodio se 30. oktobra na istom području.
Te oblasti pogođene su poslednjih nedelja i obilnim snežnim padavinama, koje su u utorak zatrpale improvizovanu bolnicu u Amatričeu.

 

Earthquake Again in Rome.. Keep Safe Everybody…

A video posted by Lari Bautista (@papikorn) on

Uffa #terremotos #scorssa in un ora 3 scorsa fortisima #uffa 😒😒😒😒😒 #terremoto2017

A video posted by ISABEL TORRES 👻✌️ (@ysabeltorres2) on

Studenti fuori le scuole a Roma dopo le scosse di terremoto.

A photo posted by Pedro Armocida (@pedroarmocida) on

(Vesti-ingo.rs ,B92, BETA, TANJUG)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close