UŽAS U Američkoj crkvi: Roditelji brutalno tukli decu da priznaju grehe, jedno dete preminulo!

RODITELJI SILEDŽIJE

Jedan tinejdžer je preminuo, dok je njegov brat teže povređen, pošto su ih brutalno pretukli njihovi roditelji, sestra i članovi jedne crkve

NjU HARTFORD – Jedan tinejdžer je preminuo, dok je njegov brat teže povređen, pošto su ih brutalno pretukli njihovi roditelji, sestra i članovi jedne crkve u američkoj državi Njujork, tražeći od mladića da priznaju svoje grehe, saopštila je danas policija.

Policija je navela da se „duhovno prevaspitavanje“ u crkvi „Reč života“ u Nju Hartfordu, pretvorilo u višečasovni napad u nedelju uveče u kome su Lukas Leonard (19) i njegov brat Kristofer (17) udarani pesnicama i šutirani, pri čemu su zadobili brojne unutrašnje povrede.

Lukas je u jednom trenutku prestao da diše i rođaci su ga prevezli u ponedeljak u bolnicu gde je preminuo, dok je policija u crkvi pronašla njegovog mlađeg brata, koji je potom prebačen u bolnicu u teškom stanju, preneo je AP.

„Oba brata bila su podvrgnuta fizičkom kažnjavanju u toku nekoliko sati, u nadi da će priznati ranije grehe i tražiti oproštaj“, rekao je šef lokalne policije Majkl Insera.

Njihovi roditelji Brus i Debora Leonard, uhapšeni su i optuženi za ubistvo.

Uhapšena su, takođe, još četiri člana crkve, među kojima i starija sestra žrtava, koji su optuženi za napad drugog stepena.

BOLESNI RODITELJI

Policija očekuje da će u ovom slučaju biti još hapšenja, a sedmoro dece odveli su radnici socijalne službe.

Kako su izvestili američki mediji, sud je odredio 100.000 dolara kaucije za roditelje i po 50.000 dolara za ostale uhapšene, a svi su se izjasnili da nisu krivi.

(novosti.rs)