Tužilaštvo istražuje:Ruski vojnik izvršio samoubistvo

Vadim Kostenko

Rusko vojno tužilaštvo sprovodi istragu prvog slučaja smrti ruskog vojnika Vadima Kostenka u Siriji, od kad su počeli vazdušni udari protiv terorista u toj zemlji. Sumnja se da je vojnik sebi oduzeo život zbog problema sa devojkom.

Tužilaštvo navodi da prvi rezultati pokazuju da se Kostenko obesio dok nije bio na dužnosti zbog nepovoljnih ličnih okolnosti.

„Provera je u toku. U ovom slučaju, sve okolnosti smrti vojnika će biti istražene i pravna odluka biće doneta“, navela je Pres služba iz Kancelarije ruskog vojnog tužilaštva, a javlja Tas.

Uzrok njegove smrti je utvrđen u medicinsko-pravnoj istrazi tela vojnika.

Rusko ministarstvo odbrane potvrdio je juče smrt svog vojnika koji je počinio samoubistvo u ruskoj vazduhoplovnoj bazi Hmeimim u Siriji, navodi Tas.

To je prvi slučaj smrti ruskog vojnika na dužnosti u Siriji od kada je Moskva pokrenula kampanju bombardovanja u Siriji prošlog meseca, ističe AFP.

Ministarstvo odbrane u Moskvi je navelo da se sumnja da je vojnik sebi oduzeo život zbog problema sa devojkom.

To je saopšteno pošto su dve osobe, uključujući bliske osobe iz porodice mladog vojnika izjavile za francuski agenciju, da je umro iz nepoznatih razloga dok je bio na dužnosti prema svojoj zemlji, uz sumnje da se sam ubio.

(rts.rs)