Turski list Hurijet izveštava: „Rusija bukvalno sa svih strana, svojim vojnim snagama opkolila Tursku“.

Ruska armija
Foto: intermagazin.rs

List tvrdi da je Rusija prebacila nemali broj borbenih helikoptera u Jermeniju i poslala podmornice i raketnu krstaricu „Moskvu“ u Sredozemno more blizu turskih voda. Pored toga, svakim danom raste ,, ruske vojske u bazi Latakija u Siriji.

Turski list Hurijet navodi da je Rusija „bukvalno sa svih strana, svojim vojnim snagama opkolila Tursku“.

List tvrdi da je Rusija prebacila nemali broj borbenih helikoptera u Jermeniju i poslala podmornice i raketnu krstaricu „Moskvu“ u Sredozemno more blizu turskih voda. Pored toga, svakim danom raste vojno prisustvo ruske vojske u bazi Latakija u Siriji.

U Jermeniju je prabačeno 14 helikoptera, od toga 8 Mi-24 (borbeni helikopteri), dok ostatak čine transportni helikopteri Mi-8. Broj borbenih Mi-24 može biti uvećan na 15, do kraja godine.

U Latakiji se prema procenama lista sada nalazi oko 55 borbenih aviona Rusije, što je gotovo dva puta veći broj aviona, u poređenju sa periodom pre obaranja ruskog aviona Su-24. Pored aviona tu su i brojni PVO sistemi, kao i 15 tenkova i 30 borbenih transportera.

Hurijet zaključuje da su to podaci koji su dostupni javnosti, a pitanje je koliko je ruske tehnike skriveno od očiju sveta.

(RT-NSPM)