Turski alasi spasili bebu iz mora

beba

Turska televizija objavila je video-snimak na kome se vidi spasavanje 18-mesečne bebe, pošto se čamac sa sirijskim izbeglicama u četvrtak prevrnuo u Egejskom moru na putu iz Turske ka Grčkoj.

Na snimku se vide ribari iz Kušadasija kako u vodi pronalaze dečaka, koji je na sebi imao pojas za spasavanje i za koga su verovali da je mrtav. Tek pošto je dečak počeo da ispušta zvuke, shvatili su da je živ, i odmah ga izvukli iz vode kako bi mu ukazali prvu pomoć, piše Gardijan.

„Bio je potpuno bled. Posumnjali smo na hipotermiju pošto je bio hladan, a ruke i stopala su mu bili beli. Takođe mu je išla pena na usta. Pokrili smo bebu ćebetom i pokušali da je spasemo. Nakon poziva stigao je tegljač iz luke da nam pomogne da je prebacimo u Kušadasi“, rekao je za Hurijet kapetan broda Redžep Ervan.

Dečak Muhamad Hasan je u dobrom zdravstvenom stanju i pušten je iz bolnice u Izmiru, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kušadasiju.

Ribari sa ovoga broda spasili su još 15 osoba, među kojima je bila i jedna trudnica.

Grčka obalska straža je saopštila da su se troje dece i jedna žena udavili kada se brod sa 63 izbeglice prevrnuo u blizini grčkog ostrva Lezbos.

(rts.rs)