STOP SEKSUALNIM NAPADIMA: Policija u Kelnu uhapsila više od 1.000 imigranta (VIDEO)

nemacka-policija
Foto: Novosti.rs

Šef policije u nemačkom gradu Kelnu odbacio je navode o rasnom profilisanju nakon privođenja nekoliko stotina muškaraca iz Severne Afrike u cilju sprečavanja ponavljanje seksualnih napada

Šef policije u nemačkom gradu Kelnu odbacio je danas navode o rasnom profilisanju nakon privođenja nekoliko stotina muškaraca iz Severne Afrike u cilju sprečavanja ponavljanje seksualnih napada koji su zabeleženi prošle godine.

Privedeni muškarci, njih oko 1.000, su se okupili u subotu kasno uveče na glavnoj železničkoj stanici u Kelnu i u četvrti Dojc, navodi agencija AP.

Policija je opisala na Tviteru da su muškarci bili „vidno afričkog porekla“, zbog čega su se pojavile kritike na internetu da su privedeni samo zbog njihovog izgleda.

„Odbacujem negativne kritike“, rekao je šef policije Jirgen Metijes i dodao da je jasan cilj bio da se spreče incidenti nalik na prošlogodišnje.

Nekoliko stotina ljudi prošle godine je doživelo seksualne napade i pljačke u centru Kelna tokom proslave Nove godine, a napade su izvršile osobe koje su svedoci opisali kao migrante severnoafričkog porekla.

 

(novosti.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close