Rusko Ministarstvo odbrane: Uništen kamp terorista sa borcima iz Turske (VIDEO)

Sirija bombing
Foto: youtube.com

Ruski avioni izvršili su za proteklih šest dana 302 leta i pogodili 1.093 teroristička cilja u Siriji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane

Ruski avioni izvršili su za proteklih šest dana 302 leta i pogodili 1.093 teroristička cilja u Siriji, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Major Igor Konašenkov izjavio je da su ruski avioni uništili kamp terorista za obuku u sirijskoj provinciji Idlib, gde su bili i borci iz Turske i ZND.

„Ruski bombarderi Su-34 uništili su važan teroristički kamp za obuku u provinciji Idlib. U kampu je bila stacionirana i velika grupa iskusnih instruktora iz susednih država“.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane rekao je da su avioni Su-34 uništili dva objekta za čuvanje nafte i desetine pumpi za gorivo.

Avijacija je bombardovala i vojnu opremu DAEŠ-a u provinciji Homs, gde je uništeno šest vojnih vozila opremljenih teškim naoružanjem, kao i tri kamiona.

„Ruski bombarderi Su-24 izveli su vazdušne napade na hrpu vojne opreme DAEŠ-a u provinciji Homs“, rečeno je na konferenciji.

Prema njegovim rečima, u oblasti sirijskog grada Dejr el Zor bombarderi Su-24 uništili su dve baze za skladištenje naftnih derivata, tri uređaja za dobijanje nafte, kao i nekoliko desetina auto-cisterni s teretom.

General je ocenio da je stepen koordinacije ruske avijacije i zapadne koalicije u bombardovanju u Siriji i dalje veoma nizak, često i na nuli, bez obzira na pozive ruske strane.

„Poznato je da vazdušne udare po raznim ciljevima u Siriji izvode i vazduhoplovne snage koalicije predvođene SAD, avijacija Sirije i posebno turska avijacija. Stepen koordinacije ovih napora, bez obzira na pozive ruske strane često je na nuli“, rekao je Konašenkov.

Predstavnik ruskog ministarstva odbrane je, takođe, rekao da ruska avijacija u Siriji ne primenjuje kasetnu municiju.

Prema njegovim rečima, međunarodna pravna organizacija Amnesti internešenel je pristrasna u sastavljanju izveštaja i objavljuje neproverene informacije o delovanju ruske avijacije u Siriji, prećutkujući niz vojnih zločina terorista na Bliskom istoku i Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu.

„Pitanje za Amnesti internešnel je zbog čega je ta organizacija ćutala i nije htela da vidi materijalne, neoborivih, realnih dokaza da Oružane snage Ukrajine primenjuju kasetne bombe na istoku te zemlje“, naglasio je Konašenkov.

On je dodao da je čudno što Amnesti internešenel ne obraća pažnju na to ko je i kakve zločine izvršio u Siriji pre pojavljivanja ruske avijacije.

„Još nismo videli detaljne izveštaje o delovanju koalicije predvođene Saudijcima u Jemenu, kao i raznih terorističkih organizacija u Siriji i Iraku“, rekao je general.

Konašenkov je ocenio da je cilj manipulacije SAD informacijama o situaciji u Siriji da se pažnja svetske zajednice udalji od istinitih uzroka sirijske tragedije.

(sputnjik.com)