Ruski PVO u Hmejmimu integrisan sa sirijskim

Foto Twitter

Ruski sistem za protivvazdušnu odbranu u bazi Hmejmim u Siriji prati sve vazdušne ciljeve u prečniku od 400 kilometara

Ruski sistem za protivvazdušnu odbranu u bazi Hmejmim u Siriji prati sve vazdušne ciljeve u prečniku od 400 kilometara, saopštio je zamenik komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, general-major Sergej Meščerjakov.

„U ovom trenutku na teritoriji Sirije je stvoren jedinstveni integrisani sistem protivvazdušne odbrane. Ruska i sirijska sredstva za izviđanje vazdušnog prostora su usklađena. Sve informacije o vazdušnoj situaciji sirijski radari šalju punktovima za upravu ruske vojne grupacije“, rekao je Meščerjakov.

Grupacija PVO u oblasti aerodroma Hmejmim obuhvata radiotehnički bataljon, raketno-tenkovski kompleks „Pancir S“ i raketne komplekse S-400.

„U opsegu raketnih kompleksa su svi vazdušni ciljevi u prečniku do 400 kilometara na visinama do 35 kilometara“, naveo je Meščerjakov.

On je dodao da je ruska avijacija nanela znatnu štetu infrastrukturi terorističke organizacije DAEŠ. Prema njegovim rečima, uništivši skladišta municije, goriva, fabrike za remont naoružanja i tehnike, ruska avijacija je primetno pogoršala odbranu terorista.

„Zahvaljujući redovnim napadima na naftnu infrastrukturu i uništavanju naftnih konvoja, protivniku je naneta i ozbiljna ekonomska šteta“, naveo je Meščerjakov.

(Novosti.rs/sputniknews.com)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close