Rusija u šoku NESREĆA U MOSKVI: Putinov automobil potpuno uništen (VIDEO)

putin-kola
Foto: youtube.com

U centralnoj moskovskoj aveniji Kutuzovski žestok sudar „mercedesa“ sa predsedničkim „be-em-veom“. Šef Kremlja za tragediju saznao u Kini, na samitu G 20.

MOSKVU je šokirao stravični udes u centralnoj aveniji Kutuzovski u kome je, u čeonom sudaru „mercedesa“ sa „be-em-veom“ predsednika Rusije Vladimira Putina nastradao njegov omiljeni vozač. Putin nije bio u vozilu kojim je upravljao profesionalni vozač sa četiri decenije iskustva.

Ruski predsednik je za tragediju saznao u Kini, na Samitu G 20. Ipak, incident je pokrenuo mnoge sumnje, i pitanje: „Da li je to opomena Putinu?“

Predsednička limuzina našla se na meti žestokog udarca „mercedesa“ koji je dolazio iz suprotnog pravca. Bezbednosne kamere na aveniji su zabeležile trenutak sudara dva automobila.

Ime Putinovog vozača, koji je preminuo na licu mesta, nije objavljeno. Vozilo je bilo registrovano na Savet Federacije, odnosno ruski senat, ili Gornji dom parlamenta.

Kao vozača „mercedesa“ ruski mediji identifikuju Jana Kamilova. Objavljeno je samo da je u kolima bio sam i da je prevezen u bolnicu, u kritičnom stanju.

Sudar koji je pokrenuo mnoga pitanja i pobudio sumnje nije bio praćen dodatnim informacijama moskovske policije. Saopšteno je samo da je istraga u toku, bez detaljisanja.

Ruski mediji tvrde da je ovaj automobil koristio senator iz Volgogradske oblasti Jurij Vorobjev, koji u trenutku udesa nije bio u kolima. Elena Krilova, šefica voznog parka Saveta Federacije, kazala je da je poginuli vozač tokom 40 godina rada vozio različite ministre, radnike predsedničke administracije i poslanike u Dumi.

Odmah posle sudara avenija je zatvorena, što je stvorilo ogromnu gužvu u ruskoj prestonici. Operacija raščišćavanja trajala je nekoliko sati.

Spekulacije se, međutim, roje. Postavlja se pitanje kako je, i posebno zašto, vozač „mercedesa“ razvijao tako veliku brzinu, da li je udar u predsednički automobil zaista bio „slučajnost“, ili možda namera.

Incident se dogodio u vreme izuzetno velikih pritisaka Zapada na ruskog predsednika zbog krize u Ukrajini i Siriji. Vesti o žestokom sudaru preneli su svi visokotiražni britanski tabloidi. Reagovanja iz Kremlja zasad nema.

KOTEŽ

PUTIN će se iduće godine voziti u novoj, ruskoj limuzini „kotež“, pandanu „zveri“ američkog predsednika. Reč je o blindiranom vozilu, otpornom na metke, sa vratima deset puta debljim od onih na običnim automobilima. Putinov automobil imaće i sopstveni sistem za snabdevanje kiseonikom.

SAMO RUSKO

PUTIN je svoj prvi automobil dobio na trećoj godini studija zahvaljujući tome što je njegova majka dobila na lutriji „zaporožeca“ i ustupila ga sinu. Kasnije je predsednik Putin pokazivao na ličnom primeru da Rusi treba da voze domaća kola, pa je ostalo zabeleženo kako je vozio američkog kolegu Džordža Buša u „volgi“ 2005. godine. Putin je 2009. godine kupio „nivu“, koju drži u rezidenciji u Sočiju.

https://www.youtube.com/watch?v=-leAelW7QgU

(novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close