Rusi presreću američke „PREDATORE“ u Siriji

Predator

Kako saopštava televizija „Foks njuz“, pozivajući se na informisane američke izvore, od početka ruske intervencije u Siriji Ratno vazduhoplovstvo Rusije je najmanje tri puta presrelo američke dronove „predator“

Kako saopštava televizija „Foks njuz“, pozivajući se na informisane američke izvore, od početka ruske intervencije u Siriji Ratno vazduhoplovstvo Rusije je najmanje tri puta presrelo američke dronove „predator“.

„Kada se to prvi put dogodilo, mislili smo da su samo imali sreće. Međutim, nakon toga to se desilo još dva puta“, rekao je jedan izvor.

On je podsetio da ovi dronovi nisu opremljeni „stelt“ tehnologijom i vidljivi su na radarima. Prema njegovim rečima, sva tri incidenta su se dogodila nad teritorijom koju kontroliše Islamska država — nad prestonicom „kalifata“ Rakom, nad Alepom, u kom se nastavljaju borbe, i nad Kobanom u čijim predgrađima ID drži pozicije.

Prema izvorima, ruski piloti nisu preduzimali pokušaje da obore dronove. Njihovi avioni su Amerikance samo obaveštavali o svom prisustvu.

(novosti.rs)