„Rat“ Rusa i Britanaca: Moskva uputila demarš Londonu

uk
Foto: Pixabay.com

Ambasada Rusije uputila je protestnu notu britanskom Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije, prenosi Sputnjik.

Protestna nota je upućena “zbog nespremnosti britanskih vlasti da osiguraju nesmetan rad i bezbednost diplomatske misije tokom protesta ispred zgrade Ambasade”.

“Zabrinuti smo zbog nespremnosti britanskih vlasti da se obezbedi nesmetan rad i bezbednost Ambasade. Grupa demonstranata je danas u okviru protestne akcije blokirali rad Ambasade. Ulaz u konzularno odeljenje bio je prepunjen delovima lutaka, a ’demonstranti‘ su se vezali na ulazu u zgradu Ambasade. Zbog toga posetioci Ambasade i zaposleni u diplomatskom predstavništvu nisu mogli da uđu u zgradu“, navodi se u saopštenju Ambasade.

Napominje se da je stvorena stvarna pretnja bezbednosti diplomatske misije u Velikoj Britaniji.
“Policija je pasivno posmatrala otvoreno provokativne i huliganske akcije ’demonstranata‘. Istovremeno su blokirane telefonske linije predstavništva u inostranstvu. Ambasada je napadnuta talasom ’praznih‘ telefonskih poziva“, piše u saopštenju.
Diplomate kažu da se dobija utisak da je protest, koji je destabilizovao rad diplomatske misije, “pažljivo planiran, što ne iznenađuje u kontekstu nedavnog zvaničnog poziva u Parlamentu britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona da se održe protesti ispred Ambasade Rusije u Londonu“.
“Treba napomenuti da današnja akcija ispred Ambasade prati stalnu pomahnitalu rusofobičnu kampanju u britanskim medijima, koja je inspirisana višestrukim antiruskim izjavama britanskih zvaničnika. Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji uputila je odgovarajuću protestnu notu Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije“, saopštili su u Ambasadi.

 

(Sputnjik/B92.net)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close