Putinove reči kao munje posle uvođenja novih američkih sankcija protiv Rusa!

Foto: Tanjug/AP

– Eksteritorijalna praksa u američkom zakonodavstvu je neprihvatljiva, jer dovode do kolapsa sistema međunarodnih odnosa – rekao je Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je rekao da je „novi krug američkih sankcija protiv Rusije izuzetno ciničan“. On je optužio Vašington da koristi svoju političku prednost u poslovne svrhe.

– Eksteritorijalna praksa u američkom zakonodavstvu je neprihvatljiva, jer dovode do kolapsa sistema međunarodnih odnosa – rekao je Putin, preneo je RT.

On je govorio da su nove sankcije protiv Rusa, osim što su ekstremno cinične, takođe i ilegalne.

On je izrazio danas žaljenje zbog toga što su američko-ruski odnosi, kako je rekao, žrtvovani tokom političkog procesa u SAD poručivši da će odgovor Rusije na sankcije SAD zavisiti od njihove krajnje verzije.

On je rekao da je na „američkom narodu“ da oceni rad predsednika Donalda Trampa.

– Što se tiče izbora predsednika Trampa, to nije naša stvar i mi nismo ti koji treba da ocenjujemo rad Trampa na njegovoj visokoj funkciji. To je na američkom narodu – rekao je Putin.

On je izrazio nadu da će odnosi između Rusije i SAD postati normalni i da će saradnja biti unapređena, prenosi Tas s.

Govoreći o američkim sankcijama on je rekao da će odgovor Rusije zavisiti od konačne verzije teksta američkog zakona o kojem se sada raspravlja u Senatu.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close