PUTIN: Svet je pod velikim naponom, svi koji nam prete biće na udaru naših raketnih sistema

vladimir-putin
Foto: AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija preduzeti kontramere kao odgovor na širenje NATO.

“Zašto reagujemo na ekspanziju NATO tako emotivno? Zabrinuti smo kako NATO donosi odluke”, rekao je Putin, prenosi Rojters.

Praksa donošenja odluka u NATO izaziva zabrinutost, i Rusija je prinuđena da preduzima kontramere, rekao je Putin, ističući da zapadni partneri namerno traže spoljnog neprijatelja kako bi održale disciplinu u svojim državama.

Komentarišući događaje u Ukrajini i priključenje Krima Rusiji, Putin je naveo da bi posledice u slučaju pojave SAD i NATO u vojnoj bazi u Sevastopolju mogle biti veoma teške.
“Veoma teške, jer baza sama po sebi ništa ne znači. Međutim, želeo bih da primetim jednu nijansu. Zašto tako oštro reagujemo na širenje NATO? Nas brine praksa donošenja odluka. Znam kako se donose odluke. Kada zemlja postane članica NATO, veoma joj je teško da se odupre pritisku tako velikih država, lidera Alijanse, kao i SAD”, kazao je Putin.

0-raketni-stit-rumunija
Ilustracija

On je dodao da se onda “tamo lako može pojaviti bilo šta: sistemi protivraketne odbrane i nove baze, a ako zatreba i novi udarni kompleksi”.

“Šta mi da radimo? Zbog toga treba da preduzmemo kontramere, tj. stavimo pod udar naših raketnih sistema one objekte koji, prema našem mišljenju, počinju da nam prete.

Situacija se napreže”, kazao je Putin u intervjuu u filmu Olivera Stouna “Ukrajina u vatri”, koji će premijerno biti prikazan na REN TV, preneo je Sputnjik.

Putin je naglasio da ne razumu uvek logiku naših partnera.

“Nekad se stvara utisak da žele da drže u stanju potčinjenosti i discipline svoj sopstveni zapadni tzv. atlantski kamp. Zato je potreban spoljašnji neprijatelj”, zaključio je Putin.

 

(Tanjug/balkanuzivo.net/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close