PUTIN PISAO NIKOLIĆU: Potvrđen strateški karakter rusko-srpskog prijateljstva

putin-nikolić Tanjug
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin istakao je u pismu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je godina koja je na izmaku potvrdila strateški karakter rusko-srpskog partnerstva, saopšteno je iz Pres-službe predsednika Srbije.

U pismu, koje je Nikoliću uručio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin, Putin je naveo da se između Srbije i Rusije razvijao politički dijalog i da su postignuti dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa.

 

„Razvijao se politički dijalog i postignuti su dogovori koji otvaraju dobre mogućnosti za realizaciju bilateralnih projekata od uzajamnog interesa“, napominje se u Putnovom pismu.

„Vama, Vašoj porodici i prijateljima zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu – mir, blagostanje i prosperitet“, poželeo je, takođe, Putin u pismu Nikoliću.

Nikolić je u razgovoru sa Čepurinom izrazio zahvalnost na podršci koju Rusija pruža Srbiji i Republici Srpskoj.

On je još jednom iskazao veliku žalost zbog pada ruskog vojnog aviona u Crno more u nedjelju, 25. decembra, kada su život izgubila 92 putnika i člana posade, među kojima i članovi vojnog hora „Aleksandrov“.

Čepurin je rekao da je Ruskoj Federaciji važno da postoji stabilnost u razvoju bilateralnih odnosa dvije zemlje, pa će sa punom pažnjom pratiti tok kampanje i predsjedničkih izbora koji će 2017. godine biti održani u Srbiji.

Nikolić i Čepurin razgovarali su i o zajedničkim projektima koje realizuju srpske i ruske kompanije.

(Blic.rs/ vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close