POLICIJSKI KOMBI GAZIO DEMONSTRANTE KAO DA SU LUTKE: Ljudi bežali u panici i padali po ulici dok su točkovima prelazili preko njih (VIDEO)

Mediji su objavili video snimak na kome se vidi kako kombi pokušava da se probije među demonstrante da bi potom, pošto su ga oni opkolili, iznenada krenuo napred-nazad i pregazio tri osobe

manila-kombi
Printksin: Youtube/RT

Antiamerički protesti u Manili prerasli su u nasilje kada je policijski kombi uleteo među demonstrante pregazivši najmanje troje ljudi, prenose lokalni mediji. Vođa protesta Renato Rejes kaže da je najmanje troje aktivista, studenta preveženo u bolnicu pošto ih je pregazio policijski kombi.

Mediji su objavili video snimak na kome se vidi kako kombi pokušava da se probije među demonstrante da bi potom pošto su ga oni opkolili iznenada krenuo napred-nazad i pregazio tri osobe.

Policija je upotrebila i suzavac kako bi rasterala više stotina demonstrante koji su ispred ambasade SAD na Filipinima protestovali protiv prisustva američkih vojnika u zemlji i podržali najavu predsednika Rodriga Dutertea da će voditi nezavisnu spoljnu politiku.

Policija je kasnije uhapsila nekoliko demonstranata koji su probili kordon policije i bacili crvenu farbu na ambasadu SAD, prenosi AP.

Snimak je uznemirujućeg sadržaja:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close