Noćni vukovi dobili pomoć Kremlja: „Ujedinite slovenske narode!“

tan2015
Foto: Tanjug

Najveća bajkerska grupa u Rusiji „Noćni vukovi“ dobila je finansijsku pomoć predsednika Vladimira Putina od 3,1 miliona rubalja (50 hiljada dolara) za „ujedinjavanje bratskih slovenskih naroda“

Najveća bajkerska grupa u Rusiji „Noćni vukovi“ dobila je finansijsku pomoć predsednika Vladimira Putina od 3,1 miliona rubalja (50 hiljada dolara) za „ujedinjavanje bratskih slovenskih naroda“, preneli su danas moskovski mediji.

„Ruski motociklisti“, kako se zvanično zovu, koje predvodi Aleksandar Zoldostanov – „Hirurg“, dobili su finansijsku podršku Kremlja za projekat „Slovenski svet“.

U zahtevu je navedeno da je reč o „motociklističkim i automobilskim relijima, usmerenim na ujedinjavanje bratskih slovenskih naroda putem javne diplomatije“.

Institucija predsedničkih grantova za nevladine organizacije postoji od 2006. godine, ali je postala aktuelna nakon što je Državna Duma donela zakon o „stranim agentima“, koji je onemogućio finansiranje NVO iz inostranstva.

Prema podacima Fonda za borbu protiv korupcije, „Noćni vukovi“ su tokom 2013. i 2014. godine dobili na osnovu te pomoći 56 miliona rubalja.

moon
Foto: Pixabay.com

(Beta/Novosti.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close