NESREĆA U ITALIJI: Šest mrtvih u padu spasilačkog helikoptera

helikopter-spasilac
Foto Tanjug, AP

Šest osoba na spasilačkom helikopteru koji se srušio danas pre podne u italijanskom regionu Abruco su mrtvi, saopštila je policija L’Akvile

Šest osoba na spasilačkom helikopteru koji se srušio danas pre podne u italijanskom regionu Abruco su mrtvi, saopštila je policija L’Akvile.

„Šest osoba je mrtvo. Spasilački timovi stigli su do olupne letelice i pronašli su na raznim mestima u snegu tela nastradalih“, rekao je danas za agenciju Frans pres, portparol policije.

Spasilački helikopter sa šest ljudi srušio se u italijanskom regionu Abruco, javila je italijanska agencija Ansa pozivajući se na službene izvore.

Helikopter se srušio dok je prevozio osobu povređenu na ski stazi u skijalištu Kampo Feliče. Letelica se srušila sa visine oko 600 metara, navela je Ansa.

Italijanska Agencija za civilnu zaštitu saopštila je da proverava izveštaje o padu helikoptera, prenela je agencija AP.

Na misije ovog tipa helikopteri za spasavanje kreću sa timom od pet ljudi, dva pilota, jedan lekar, jedna bolničarka i jedan alpinista spasilac. Šesta žrtva je bio povređeni skijaš koga su prevozili sa piste skijališta Kampo Feliče.

Ova letelica nije bila uključena u velike operacije spasavanja posle lavine koja je pogodila tu oblast prošle nedelje. Hiljade spasilaca, vojnika, policajaca i vatrogasaca mobilisani su u centralnoj Italiji da evakuišu stanovnike iz zona pod rizikom, snabdevaju izolovana naselja i ponovo uspostave struju, telefon i gas.

Nacionalna agencija za bezbednost letenja najavila otvaranje istrage da se utvrdi uzrok nesreće, koja se dogodila po lošem vremenu i gustoj magli u toj zoni.

 

(Vesti-info.rs/Beta/Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close