NATO BLAMAŽA: Krenuli na rusku granicu sa letnjim gumama, KAMIONI UDARALI U MOSTOVE! (VIDEO)

nato-blam-letnje-gume
Foto: Youtube printscreen/ asasins81 sams

Pet oklopnih vozila je ostalo je zaglavljeno u Nemačkoj, a za sada nije pronađen bezbedan način njihovog prebacivanja

Američka vojska, koja u sklopu NATO šalje trupe i naoružanje na rusku granicu, doživela je nekoliko „neočekivanih poteškoća“ prilikom prebacivanja oklopne tehnike iz Nemačke u Poljsku.

Kako piše „Volstrit džurnal“, jedan kontigent oklopnih vozila koji je u Poljsku putovao iz nemačke luke Bremerhafen ostao je zaglavljen na putu, jer su kamioni udarali u mostove i tunele koji nisu dovoljno visoki.

Izvor američkog lista navodi da je u pitanju „velika blamaža NATO stručnjaka“, koji su za tako veliku operaciju morali da paze na svaki detalj, a naročito na kompletnu rutu kojom će naoružanje ići do poljsko-ruske granice.

Pet oklopnih vozila je ostalo je zaglavljeno u Nemačkoj, a za sada nije pronađen bezbedan način njihovog prebacivanja.

To nije jedina nesreća koja je zadesila američki kontigent. Naime, veliki broj njihovih tenkova stigao je u Evropu sa ispražnjenim akumulatorima, zbog čega su trenutno potpuno neupotrebljivi, izjavio je komandant snaga SAD u Evropi general-potpukovnik Ben Hodžis.

Pored toga, kamioni koji su vozili tenkovsku municiju ostali su zaglavljeni u snegu, dok su neki zbog leda sleteli s puta po kojem su isprosipali naoružanje za „M1 abrams“ tenkove. Da stvar bude još gora, tom prilikom povređena su i dvojica vojnika, od kojih jedan teže, zbog čega je završio u bolnici.

Preliminarni izveštaji pokazali su da je kamion „voio previše brzo za zimske uslove“, te da zbog toga nije uspeo da stigne u Zagan, gde je smešteno nekoliko stotina američkih vojnika, prenosi „Daily mail“.

On je priznao da Vašington ne poseduje dovoljno informacija o infrastrukturi u zemljama NATO koje su ranije bile deo Varšavskog pakta i ukazao je na potrebu „obnavljanja uporišta“ na istoku Evrope.

SAD u Istočnu Evropu prebacuju 87 tenkova „M1 abrams“, 144 oklopnih vozila „bredli“, 18 samohodnih haubica „M109 paladin“ i 4.000 vojnika kao podrška operaciji „Atlantska odlučnost“. Manevri imaju za cilj potencijalno obuzdavanje Rusije.

 

(Vesti-info.rs/Beta/srbijadanas.com)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close