KRVAVI OBRAČUN U BERLINU Dve porodice iz BOSNE zaratile u kafani

POLICEI
Foto: blic.rs

U berlinskoj četvrti Veding u subotu su napadnuta četvorica muškaraca, poreklom iz Bosne i Hercegovine. Jedan je ubijen, a trojica su teško ranjena, piše nemački „Bild“ . Kako prenose nemački mediji, u pitanju je obračun dve porodice poreklom iz BiH, koje su tražile azil u Nemačkoj.

Kako navodi nemački list Berliner Cajtung, sukob dve porodice počeo je u petak uveče u jednoj kafani u Berlinu. Nakon toga, u subotu, nekoliko automobila presrelo je četvoricu muškaraca, odakle je pucano na njih. Nakon sukoba, napadači su pobegli i za njima se traga.

Tri muškarca od 36, 44 i 56 godina su ranjeni, a Damil H. (31) je preminuo.

Policija je saopštila da su četvorica državljana BiH napadnuta nakon što su izašli iz stana. U trenutku kada su prilazili automobilu, nepoznati napadači su zapucali na njih, nakon čega su ih napali noževima, navodi se u izveštaju policije.

Svedoci kažu da su napadači mesto zločina napustili u vozilu marke „BMW“ a ubrzo nakon njih stiglo je pet vatrogasnih kola i tri vozila hitne pomoći.

Prema informacijama „Bilda“ u bolnici i oko nje se skupilo oko 150 prijatelja i rođaka napadnutih osoba. Među njima je navodno došlo i do svađe, zbog čega je intervenisala policija.

Policija je nedugo nakon zločina razgovarala sa svedocima, no motiv za napad još nije rasvetljen.

„Bild“ citira list „Berliner Zeitung“ koji piše da je napadu prethodila svađa između dve porodice koja se dogodila u petak u jednom ugostiteljskom objektu.

(blic.rs)