IZRAEL GAĐAO SIRIJU: Rakete iz Izraela pale blizu Damaska (VIDEO)

damascus
Foto: Novosti/Twitter

Sirija je danas optužila Izrael da je ispalio rakete koje su pale blizu velikog vojnog aerodroma zapadno od Damaska i izazvale požar, upozorivši na posledice

Sirija je danas optužila Izrael da je ispalio rakete koje su pale blizu velikog vojnog aerodroma zapadno od Damaska i izazvale požar, upozorivši na posledice.

U saopštenju vojske koje je objavila agencija SANA navedeno je da je nekoliko raketa ispaljeno malo posle ponoći iz područja blizu izraelskog Galilejskog jezera.

Rakete su pale blizu aerodroma Mezeh na zapadnom obodu glavnog grada, odakle su izvođeni napadi na obližnja područja pod kontrolom pobunjenika.

U saopštenju se ne navodi da li je bilo žrtava.

Sirijska vojska je navela da Izrael napadima pomaže „terorističkim grupama“ koje se bore protiv sirijske vlade.

„Sirijska vojna komanda i oružane snage upozoravaju izraelskog neprijatelja na posledice ovog napada i ističu da će nastaviti svoj rat protiv terorizma“, navedeno je u saopštenju.

Prema navodima sirijskih vlasti, to je treći takav izraelski napad na Siriju.

Sirijska vlada je 7. decembra saopštila da je Izrael ispalio rakete zemlja-zemlja koje su takođe pale blizu aerodroma Mezeh, a nedelju dana ranije SANA je javila da su izraelski avioni iz libanskog vazdušnog prostora ispalili dve rakete ka predgrađu Damaska.

Veruje se da je Izrael tokom proteklih nekoliko godina u Siriji izveo više vazdušnih napada čija su meta bili napredni sistemi naoružanja i položaji libanske grupe Hezbolah čiji se borci bore na strani režimskih snaga.

 

(Vesti-info.rs/novosti.rs/BETA-AP)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close