Istinita priča: Žena koja je rađala za Hitlera

hitler

Ona je imala niz medicinskih testova, zajedno sa temeljnom istragom njene prošlosti. Bitno je bilo da ona nije imala nikakve jevrejske krvi. Uzimajući sve u vidu ona je mogla da izabere partnera za odnos iz grupe SS oficira

Godine 1936., nacistička pristalica i diplomac Hildegard Truc angažovana je kao jedna od nemačkih rasno „čistih“ žena da spava sa SS oficirima u nadi da će rađati arijevsku decu.

Procenjuje se da je oko 20.000 takvih beba rođeno tokom 12. godina Trećeg rajha, uglavnom u Nemačkoj i Norveškoj.
Ova bizarna priča, koju možete da pročitate u nastavku, nalazi se u knjizi Žila Miltona „Fascinantne fusnote iz istorije“. Prelazeći 20 vekova i 6 kontinenata, knjiga zaokružuje 100 najinteresantnijih istorijskih zbivanja.

Hildegard Truc bila je lojalna pristalica nacista otkako je Hitler došao na vlast. Ona se pridružila ženskom ekvivalentu Hitlerove omladine 1933. godine i volela je da pohađa nedeljne sastanke.

„Bila sam ljuta zbog Adolfa Hitlera i naše nove bolje Nemačke“, priznala je kasnije.
„Naučila sam koliko su strahovito vredni mladi ljudi u Nemačkoj.“

Trucova je vrlo brzo postala marioneta njene lokalne organizacije, delom zbog njene germanske plave kose i plavih očiju.
„Ja sam bila savršen primer nordijske žene, osim mojih dugačkih nogu i dugačkog trupa, imala sam široke kukove i karlicu izgrađene za rađanje dece“, rekla je.

Godine 1936., kada je imala 18 godina, Trucova je završila školovanje i nije znala šta će dalje da radi. Ona je razgovarala sa liderom svoje organizacije koja joj je predložila da može da joj promeni život.
„Ako ne znaš šta da radiš, zašto ne rodiš dete Fireru? Ono što je potrebno Nemačkoj više od svega je zaliha rasne dece“, rekla je liderka.

Trucova je bila potpuno nesvesna da država sponzoriše projekat poznat kao „Lebensborn“. Cilj projekta bio je da se podigne natalitet plavokose, plavooke arijevske dece kroz ukrštanje. Rasno čiste žene izabrane su da spavaju sa SS oficirima u nadi da će ostati u drugom stanju.

Objašnjeno joj je tačno po kom principu projekat funkcioniše. Ona je imala niz medicinskih testova, zajedno sa temeljnom istragom njene prošlosti. Bitno je bilo da ona nije imala nikakve jevrejske krvi. Uzimajući sve u vidu ona je mogla da izabere partnera za odnos iz grupe SS oficira.

Sve ovo ona je slušala sa rastućim entuzijazmom.
„Zvučalo je divno“, rekla je kasnije i potpisala odmah ugovor. Svesna da njeni roditelji ovo neće odobriti, ona im je rekla da ide na kurs nacionalog socijalizma.

Sprovedena je u staridvorac u Bavarskoj, u blizini Tegernsija. Bilo je još 42 devojke u rezidenciji i sve su tu živele pod pseudonimom.
„Sve što vam je bilo potrebno da budete prihvaćeni bila je potvrda o arijevskom poreklu unazad do prababe i pradede.

Sam dvorac bio je vrhunac luksuza. Bile su tu zajedničke prostorije za sport i igre, biblioteka, muzička soba, pa čak i bioskop. Prema rečima Trucove hrana je bila nešto najbolje što je probala, nisu morale da rade ništa, a bilo je brdo sluga. Sama je priznala da je bila lenja i brzo je naučila da uživa u životu na dvorcu.

„Celo mesto bilo je pod nadzorom profesora, visoko pozicioniranog SS doktora, koji nas je sve temeljno pregledao kada smo došle. Morale smo da damo zakonsku izjavu da nikada nije bilo nikakvih slučajeva naslednih bolesti, dipsomanije ili maloumnosti u našoj porodici“, rekla je Trucova.

Profesor je takođe upozorio devojke da će morati da potpišu dokument u kom se odriču svih prava na decu, jer će ona biti vlasništvo države. Oni će biti odgajani u posebnim insitucijama koja će obezbediti njihovu apsolutnu lojalnost prema nacističkom idealu.

Nkon prijema, Truc i druge devojke upoznale su se SS oficirima koji su im bili partneri. Trucovoj se dopalo ono što je videla.
„Svi su bili veoma visoki i jaki sa plavim očima i plavom kosom“.

Bilo je tu u početku sesija upoznavanja gde su svi zajedno igrali igre, gledali filmove i uživali u društvenim večerima u zamku.

„Dobili smo oko nedelju dana da izaberemo čoveka koji nam se dopada i da pokušamo da izaberemo nekoga čija kosa i oči se podudaraju sa našim“, rekla je.

Devojkama nisu rečena imena muškaraca, anonimnost je bila ključ principa „Lebensborn“ programa.
„Kada smo napravile naš izbor, morale smo da čekamo do desetog dana nakon početka poslednjeg perioda“.
Svaka devojka imala je još jedan medicinski pregled i rečeno joj je da može da primi svog SS muškarca u sobu te iste noći. Trucova je bila neverovatno uzbuđena, ne samo zbog seksualne aktivnosti, već zbog činjenice da to radi za svog voljenog Firera.

„I otac mog deteta i ja potpuno smo verovali u važnost onoga što smo radili, nismo imali stid ni inhibicije bilo koje vrste“.
Bila je posebno impresionirana sa sjajnim izgledom svog partnera, mada je mislila da je pomalo glup.

HITLER

Oficir je spavao sa Trucovom tri večeri prve nedelje. Drugim večerima, on je spavao sa drugim devojkama u dvorcu.

Zatrudnela je gotovo odmah i prebačena je u porodilišni dom u narednih 9 meseci.
„Moje zatvaranje nije došlo ni prekasni ni prerano“, rekla je.
„To nije bio lak porođaj, bez ikakvih veštačkih pomagala, kao što su injekcije za bol ili slično“.
Dojila je sina 2 nedelje, a zatim je odveden od nje u posebnu SS kuću gde će ga odgajati lojalne sluge nacističke države. Trucova ga više nikada nije videla, niti je videla njegovog oca.

U godinama koje su usledile bila je u iskušenju da rodi više dece, ali na kraju se zaljubila u mladog oficira i oni su se vančali. Kada je svom mužu rekla o svom učešću u programu „Lebensborn“, on je bio poprilično iznenađen i nije bio zadovoljan kao što je ona očekivala. Nije mogao otvoreno da je kritikuje s obzirom da je tu dužnost radila za Firera.

Trucova nikada nije otkrila šta je bilo sa njenim detetom, a njegova eventualna sudbina ostala je misterija. Kao i mnoge bebe ovog projekta, on je sigurno bio izopšten u posleratnoj Nemačkoj, njegovo rođenje podiglo je stigmu koja nikada u potpunosti neće biti obrisana.

(kurir.rs)