Islamska država objavila snimak o džihadistima iz Pariza (VIDEO)

isis-youtube
Foto: youtube

Džihadisti iz Islamske države objavili su video snimak u kojem su predstavili počinioce napada u Parizu 13. novembra 2015. godine kada je poginulo 130 osoba

Džihadisti iz Islamske države objavili su video snimak u kojem su predstavili počinioce napada u Parizu 13. novembra 2015. godine kada je poginulo 130 osoba i zapretili međunarodnoj koaliciji koja bombarduje njihove položaje, posebno preteći Velikoj Britaniji.

U snimku naslovljenom „Ubijte ih gde god na njih naiđete“ pominje se devet napadača u Parizu, četiri državljana Beligije, trojica iz Francuske i dvojica iz Iraka.

Islamska država, koja je kasno sinoć objavila snimak putem svog medijskog ogranka El Hajat, prikazala je džihadiste tokom obuke i kako ubijaju žrtve predstavljene kao taoci.

Obraćajući se na arapskom i francuskom, nekoliko džihadista na snimku je navelo da se njihova poruka odnosi na sve zemlje koje učestvuju u međunarodnoj koaliciji, predvođenoj SAD, koja bombarduje njihove položaje u Iraku i Siriji od avgusta 2014. godine.

Na snimku se pojavljuje i portret britanskog premijera Dejvida Kamerona s porukom na engleskom da će „svakog ko se pridruži nevernicima, stići sablja džihadista“.

Islamska država u tom snimku je objavila i odlomke napada u Parizu.

Islamska država zaposela je u junu 2014. godine velike delove teritorije Sirije i Iraka i redovno snima pogubljenja kao deo propagande.

https://www.youtube.com/watch?v=9u9UXsKxvUQ

OLAND: NIJEDNA PRETNjA DžIHADISTA NEĆE ZASTRAŠITI FRANCUSKU
Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je danas da nijedna pretnja džihadista neće zastrašiti Francusku nakon što je Islamska država objavila video snimak o počiniocima napada u Parizu 13. novembra 2015. godine.

„Ništa nas ne plaši i nijedna pretnja ne može da unese zrno sumnje za nastavak borbe protiv terorozima“, rekao je Oland novinarima u Nju Delhiju gde se nalazi u višednevnoj poseti.Francuski predsednik je rekao da je video snimak „samo diskvalifikovao počinioce napada“ u kojem je poginulo 130 i povređeno 350 osoba.

Oland, koji planira da produži vanredno stanje u Francuskoj, dodao je da i dalje postoji pretnja navodeći da se zemlja „nikada neće predati već će koristiti sva sredstva za svoju odbranu“ od terorizma.

(novosti.rs)

Close