GEJ SVEŠTENIK ŠOKIRAO SVET: Ja sam zaljubljen i vreme je da Vatikan otvori oči

Gej

Sveštenstvo je velikim delom homoseksualno i takođe, nažalost, homofobno do paranoje jer je paralizovano neprihvatanjem sopstvene seksualne orijentacije, kaže poljski sveštenik Krištof Haramsa

VATIKAN – Vatikan je otpustio danas biskupa Krištofa Haramsu koji je priznao da je homoseksualac uoči velikog biskupskog sastanka.

Poljak Krištof Haramsa naveo je u intervjuu koji je objavljen danas u listovima u Italiji i Poljskoj, da je srećan i ponosan zbog toga što je gej sveštenik dodajući da je zaljubljen.

On će, uprkos otkazu na mestu zvaničnika Vatikana, ostati sveštenik. Portparol Vatikana Federiko Lombardi naveo je u saopštenju da su Haramsine izjave „ozbiljne i neodgovorne“, te da on nije mogao da nastavi sa radom u Vatikanu, niti na univerzitetima.

http://www.infobae.com/2015/10/03/1759791-monsenor-krysztof-olaf-charamsa-sacerdote-polaco-se-declaro-gay-la-reaccion-del-vaticano

Otac Krištof Olaf Haramsa (43), rođen u Poljskoj, otkrio je da ima partnera.

„Znam da bi trebalo da se odreknem svog poziva koji mi znači sve na svetu“, rekao je on italijanskom dnevniku.

Pričajući o homoseksualnosti Haramsa ističe da „Crkva zaostaje u odnosu na saznanja do kojih je došlo čovečanstvo, ne možemo da čekamo još 50 godina“.

„Vreme je da Crkva otvori oči spram vernika homoseksualaca i shvati da rešenje koje nudi – potpuna apstinencija i život bez ljubavi, nije čovečno“, kaže on.

„Sveštenstvo je velikim delom homoseksualno i takođe, nažalost, homofobno do paranoje jer je paralizovano neprihvatanjem sopstvene seksualne orijentacije“, rekao je Haramsa. On je uputio apel članovima sinoda, njih 360, koji bi trebalo da se okupe u nedelju u Vatikanu.

(kurir.rs)