Fransoa Oland: Francuska za ukidanje sankcija Rusiji

pariz-teroristicki-napad-terorizam-fransoa-oland
Foto: AP

Francuski predsednik Fransoa Oland i pojedini ministri žele ukidanje sankcija Rusiji, međutim pregovore o ukidanju tih ograničavajućih mera moraju da sprovedu čelnici EU, izjavio je ministar poljoprivrede Francuske Stefan le Fol

Francuski predsednik Fransoa Oland i pojedini ministri žele ukidanje sankcija Rusiji, međutim pregovore o ukidanju tih ograničavajućih mera moraju da sprovedu čelnici Evropske unije, izjavio je ministar poljoprivrede Francuske Stefan le Fol.

„Ja, razume se, želim da sankcije budu ukinute, a isto to želi i naš predsednik. Otputovao sam u Rusiju kako bi razgovarao sa ruskim rukovodstvom na tu temu“, rekao je francuski ministar, a preneo AFP.

Prema rečima Le Fola, taj stav dele i drugi ministri, između ostalog i ministar ekonomije Emanuel Makron.

On je dodao i da su te sankcije rezultat diplomatske krize, te da je on u više navrata putovao u Rusiju kako bi razgovarao o ukidanju tih mera.

Ekonomske sankcije protiv Rusije na snazi su od sredine 2014. godine, međutim Rusija je na te sankcije odgovorila zabranom uvoza prehrambenih proizvoda iz zemalja koje podržavaju te mere, među kojima su SAD, Kanada, Australija, Norveška, ali i sve zemlje EU.

(sputniknews.com/novosti.rs)

Close