DRAMA U PRAGU: Pretio bombom i naterao pilota da prinudno sleti (VIDEO)

prag-tviter
Foto: Twitter

Češka policija savladala je i uhapsila putnika zbog čije je pretnje bombom večeras u Prag prinudno sleteo avion poljske čarter kompanije „Enter er“ na letu iz Španije u Varšavu

Češka policija savladala je i uhapsila putnika zbog čije je pretnje bombom večeras u Prag prinudno sleteo avion poljske čarter kompanije „Enter er“ na letu iz Španije u Varšavu, saopštio je češki ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec.

„Putnik je vikao da ima bombu i da će je aktivirati. Verujemo da se pre radi o nekakvom iščašenom čoveku, nego o terorističkom napadu. Želim da zahvalim policiji na profesionalnom pristupu, dobro je što se završilo ovako“, kazao je Hovanec za tabloid Blesk.

On je za češki radio rekao da je uhapšeni putnik Poljak, kao i većina od ukupno 160 putnika koji su evakuisani iz aviona, a put u Varšavu će, prema rečima Hovaneca, verovatno nastaviti tek sutra.

Posle nekoliko desetina minuta tokom kojih je praški međunarodni aerodom bio zatvoren, iako je avion prinudno sleteo na njegov stari deo koji se koristi za vojne letove i letove zvaničnika, Aerodrom „Vaclav Havel“ ponovo je otvoren.

(Beta/Novosti.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close