Donald Tramp tvrdi: Hilari počinje treći svetski rat!

sv-klinton
Foto Tanjug, AP

Optužbe kandidata republikanaca za predsednika SAD na račun njegove rivalke

U SIRIJI ćemo završiti u trećem svetskom ratu, ako budemo slušali Hilari Klinton.

Ovo je poručio američkim glasačima republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp desetak dana uoči odlučujućeg „duela“ sa rivalkom iz tabora demokrata za mesto u Beloj kući Hilari Klinton, 8. novembra na biralištima. Štab Klintonove nije časio časa da objavi da je Tramp zaigrao na kartu „američkih strahova“.

Tramp je objasnio da bi do Trećeg svetskog rata moglo da dođe zbog planova njegove demokratske rivalke da zatvori sirijski vazdušni prostor. Problem je, međutim, upozorio je on, što se tamo ne vodi borba samo protiv Sirije, već i protiv njenih saveznika, Rusije i Irana.

Klintonova je odgovorila da su i republikanski i demokratski eksperti odbacili Trampa kao potpuno neodgovarajućeg za vrhovnog komandanta, i dodala da on pritom nema nikakv plan za zaustavljanje katastrofe u Siriji.

Trampova opaska da Hilarin plan za Siriju predstavlja okidač za treći veliki svetski sukob, međutim, svojevrsni je eho upozorenja sa pretresa u senatskom Odboru za vojne poslove američkog Kongresa. Prošlog meseca je, naime, visoko rangirani američki general upozorio senatore na Kapitol hilu da bi zabrana zone letova u Siriji mogla da prouzrokuje rat s Rusima.

– Naša kontrola neba nad Sirijom značila bi da moramo da zaratimo sa Sirijom i Rusijom – tvrdio je general Džozef Danford.

On je to nazvao fundamentalnom odlukom koju on ne bi želeo da donese.

Za razliku od njega, međutim, kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton nema takav problem.

– Zona zabranjenog leta može da spase živote i ubrza kraj sukoba – saopštila je Klintonova 20. oktobra tokom predsedničke debate u Nevadi.

Ovo je u suprotnosti sa ranijim stavovima Klintonove. Naime, zahvaljujući „Vikiliksu“ se zna da je ona 2013. godine u govoru na Volstritu tvrdila da bi uspostavljanje zone zabranjenog leta u Siriji ubilo mnogo Sirijaca!
AMERIČKA FIKSACIJA

TRAMP smatra da duga američka fiksacija uklanjanja sa vlasti sirijskog predsednika Bašara el Asada treba da se preusmeri na borbu protiv Islamske države. Njujorški milijarder smatra i da Hilari neće biti u stanju da razgovara sa ruskim predsednikom Putinom posle svih kritika koje je izrekla na njegov račun:

– Kako će da se vrati na pregovore sa tim čovekom od koga je napravila pravo čudovište? – pitao je Tramp.
ISMEJANI OBAMA

PREDSEDNIK SAD Barak Obama priznao je u TV emisiji da ga je mlađa kćerka Saša ismejala preko „Snapčeta“, kada je tokom porodične večere krišom snimila razgovor o društvenim mrežama uz poruku „tata drži predavanje“ . „Snepčet“ je aplikacija na kojoj objave nestanu posle kratkog perioda.

(novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close