Donald Tramp sirijskim izbeglicama zabranio ulazak u SAD

sirijske-izbeglice
Foto: Tanjug

Američki predsednik Donald Trump je do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromosečna zabrana izdavanja američkih viza uvodi se za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena

Američki predsednik Donald Trump je do daljeg zabranio ulazak u zemlju sirijskim izbeglicama, a tromosečna zabrana izdavanja američkih viza uvodi se za državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana i Jemena.

Tramp je juče potpisao dekret kojim se uvodi zabrana izdavanja američkih viza državljanima ovih većinski muslimanskih zemalja da bi se onemogućilo da „radikalni islamski teroristi“ uđu u SAD.

„SAD žele da prime samo one ljude koji će podržavati našu zemlju i one koji vole naš narod“, rekao je Tramp posle potpisivanja dokumenta u Pentagonu, gde je održana i ceremonija polaganja zakletve novog američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava osudile su zabranu ulaska sirijskim izbeglicama u SAD, tvrdeći da ne postoji veza između izbeglica iz Sirije u SAD i terorizma.

(Vesti-info.rs/Beta/Novosti.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close