Doktorka Jelisaveta je dobila od Putina nagradu: Tada je izgovorila potresne reči kojima je predvidela svoju smrt i rusku tragediju (VIDEO)

jelisaveta-glinka-vladimir-putin
Foto: Tanjug/AP

Jelisaveta Glinka je pre nepunih mesec dana dobila nagradu od Vladimira Putina zbog svojih dela

Doktorka i direktorka fonda “Pravedna Pomoć Jelisaveta Glinka, poznatija kao Liza, poginula je u padu ruskog aviona, a pre nepunih mesec dana primila je od Vladimira Putina nagradu za svoja izvanredna dostignuća na polju borbe za ljudska prava i organizovanju humanitarnih akcija.

Ona je prilikom primanja nagrade izjavila da će uskoro otputovati za Siriju.

Nikada ne znamo da li ćemo se vratiti živi zbog rata – to je pravi pakao na zemlji i ja to vrlo dobro znam. Međutim, uvereni smo da su dobrota, saosećanje i milost jači od bilo kog oružja – izjavila je Liza.

Kako prenosi agencija Tas s, u saopštenju na sajtu fonda je navedeno da je doktorka krenula u Siriju da dostavi Univerzitetskoj bolnici Tišrin u Siriji pakete humanitarne pomoći i lekove.

Jelisaveta Glinkova rođena je 1962. godine u Moskvi, a diplomirala je medicinu 1986. Nakon toga, seli se u SAD gde je i 1991. godine završila specijalizaciju u oblasti palijativnog zbrinjavanja.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close