ČUDO TEHNOLOGIJE: Ruski radari će locirati mete i kroz NAJDEBLJE ZIDOVE (VIDEO)

ruski-radari
Printskrin/Youtube/Логис – Геотех

Ova visokotehnološka naprava će omogućiti pronalaženje terorista, ne samo u zgradama već i u podzemnim tunelima – kaže Igor Vedenjejev rukovodilac projekta

Federalna služba ruske vojske nacionalne garde dobiće jedinstvene prenosive radare uz pomoć kojih će moći da lociraju ljude čak i kroz debele zidove.

Ova visokotehnološka naprava će omogućiti pronalaženje terorista, ne samo u zgradama već i u podzemnim tunelima – kaže za Sputnjik Igor Vedenjejev rukovodilac projekta, glavni inženjer ruske kompanije “Geoteks logis”.

Ruske specijalne službe će moći da nađu i lociraju živa bića čak i ako se nalaze iza višeslojnih građevinskih pregrada ili iza nekoliko zidova jer oosnovnog režima rada, radari imaju i dodatni pomoćni pribor za skeniranje tla i površine u potrazi za minama i eksplozivnim napravama.

– Mi pravimo čitavu seriju radara, a ovaj RO-900 će biti najmobilniji. Predviđeno je da može da ga nosi i njime rukuje pojedinac. Teži oko 800 grama, a njegovi talasi mogu da prodru kroz zid ili pregradu debljine od 40 centimetara i da “dobace‘ 11 metara” – objašnjava Vedenjejev.

Prema rečima inženjera, cena uređaja još nije definisana, ali se njihovi aparati već masovno proizvode i za njih postoji veliko interesovanje iz inostranstva.

Tegle meda
Za više informacija, kliknite na fotografiju

– Naravno, mi se ne bavimo čudima, princip prostiranja radarskih talasa je svuda isti i poznat je fizičarima širom sveta, stoga i naučnici u drugim državama takođe rade na uređajima ovog tipa. Znamo da postoje slični radari u SAD, Velikoj Britaniji i Izraelu. Naša prednost je to što radar koji mi proizvodimo može da “vidi” dublje” – kaže Vedenjejev.

(Telegraf.rs / Sputnjik)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close