BOLT: Trčaću 200 metara ispod 19 sekundi!

bolt

Legendarni sprinter sa Jamajke najavljuje novo pomeranje granice

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt sprema veliki događaj za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine. Šestrostruki olimpijski šampion, svetski rekorder na 100 i 200 metara, namerava da na duplo dužoj deonici pomeri granicu snova i debelo nadmaši svoj rekord od 19,19 sekundi.
– Zaista želim da trčim ispod 19 sekundi. Neće to biti nimalo lako jer će biti teško naštelovati pravi dan za perfektnu trku. Osećam da mogu to da ostvarim, moj trener misli isto tako, pa je sad sve na treningu i to je jedna od najvažnijih stvari u sledećoj godini za mene – rekao je Bolt, koji želi da postane prvi čovek na svetu koji je osvojio tri uzastopne olimpijske titule u sprintu.

Legendarnom atletičaru s Jamajke konkurencija ne predstavlja nikakav problem. Naprotiv.
– Jedna od najvećih radosti je izaći na stazu i takmičiti se. Jer kada si na stazi sa svojim rivalima i kada ih pobediš, to onda znači da si zaista najbolji. Što se mene tiče, živim da bih se takmičio s drugima i moram da istaknem da se radujem povratku klupskog kolege Johana Blejka na stazu. Nije ga bilo dve godine. Kada je reč o Džastinu Getlinu, koji poručuje da „dolazi i da mi je za petama“, mogu samo da kažem da me to dodatno motiviše i da sam još fokusiraniji.

Bolt je na kraju otkrio i odakle crpi optimizam pred Olimpijske igre.
– Počeo sam sezonu u mnogo boljoj formi nego prošlu i za mene postoji samo napredak

(kurir.rs)