AMERIKANCI BIRAJU 45. PREDSEDNIKA, TRAMP ILI HILARI: Izbori već počeli, stigli i prvi rezultati (UŽIVO)

tan2016
Foto: Tanjug/AP

Na Telegrafovom blogu iz minuta u minut možete da pratite uživo sva dešavanja vezana za predsedičke izbore u SAD

Amerikanci će utorak popodne po srednjoevropskom vremenu početi da izlaze na birališta na kojima će odlučiti ko će biti novi predsednik Sjedinjenih Država, kako će izgledati novi saziv Kongresa i izjasniti se o nizu lokalnih inicijativa. Najviše pažnje, ne samo Amerikanaca nego i celoga sveta, upereno je u predsedničku trku demokratske kandidatkinje Hilari Klinton i republikanca Donalda Trampa.

08.45 – Kandidati demokrata i republikanaca na današnjim izborima u SAD, Hilari Klinton i Donald Tramp, vodiće borbu do poslednjeg trenutka, objavio je Si-En-En (CNN), ocenjujući da kampanja nikad nije bila napetija, neizvesnija i bizarnija.

08,20 –  Izbori u SAD su već počeli – bar što se tiče malog sela Diksvil Noč u Nju Hempširu, čiji meštani tradicionalno prvi glasaju još od 1960. godine.

Glasalo je sedam osoba – pet muškaraca i dve žene, a rezultati su bili poznati u roku od nekoliko minuta. Kandidat demokrata Hilari Klinton je dobila četiri glasa, a dva njen protivkandidat Donald Tramp. Kandidat Libertarijanske stranke za predsednika SAD Geri Džonson dobio je jedan glas, preneli su američki mediji. Stanovnici još dva manja mesta u Nju Hempširu su glasali u ponoć.

Tramp je zato dobio izbore u Milsfildu, 16 glasova nasuprot 4 za Klinton, a na jedan od listića neko je dopisao Bernija Sandersa. U Harts Lokationu, Klinton je dobila 17 glasova a Tramp 14, a glasači su dopisivali i Sandersa i Džoa Kejsika.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2XmbmlxSJE

Po poslednjim anketama Hilari Klinton ima nekoliko procenata prednosti na nacionalnom nivou, ali taj podatak zapravo i nije presudan.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close